in Casual stuff

Miercurea viitoare, pe 17 aprilie, Banca Naţională a României împlineşte 139 de ani. Cu ocazia asta are loc „Ziua porţilor deschise„, eveniment în cadrul căruia se poate vizita sediul central (clădirea aia frumoasă din Centrul Vechi), Muzeul BNR şi o serie de sucursale regionale şi agenţii ale BNR din ţară. 

Accesul este gratuit, permis între orele 11:00 şi 19:00.

Clădirea BNR este absolut superbă şi cred că am intrat o dată când eram foarte mic, dar nu mai ştiu exact cu ce treabă. Cert este că mi-ar plăcea să mă plimb pe acolo şi o să încerc să ajung în cursul zilei de miercuri.

Din păcate, programul e destul de complicat pentru oamenii care au un job normal, însă dacă aveţi copii şi bunici sau bone care i-ar putea duce acolo, cred că e o experienţă destul de mişto.

Cei interesați vor avea acces în Palatul Vechi al Băncii Naționale, situat în Centrul Vechi din București, cu intrare din Str. Lipscani, nr. 25. Publicul larg va putea explora Sala Consiliului de Administrație și vechiul cabinet al Guvernatorului, Sala de Marmură, colecția numismatică și expozițiile: „Istoria leului”, „Banca Națională a României și Marea Unire”, „Istoria bancnotei românești” și „TezAur”.

(…) publicul larg poate vizita sediul istoric al BNR, precum și sucursalele regionale Cluj, Constanța, Dolj, Timiș și agențiile BNR din Argeș, Bacău, Bihor, Galați, Gorj, Maramureș, Mureș, Sibiu și Suceava. (Reţeaua teritorială a BNR)

Câteva fotografii pe care le-am primit odată cu comunicatul de presă.

Ocazie cu care am observat că BNR.ro nu are certificat SSL. Probabil că trebuie să se facă licitaţie în SEAP sau ceva.

3 comentarii. Leave new

 • Ma mir ca fosilele inutile de la BNR fac astfel de „actiuni”. Astia sunt niste incuiati, merg pe ideea ca BNR le apartine, si sunt stapani acolo.

  Răspunde
 • Asta am observat și eu, mentalitatea asta de „a mea” și „după mine, potopul”. Nu că era un mister dar prima oară când m-am enervat a fost atunci când securistul Iulian Vlad a spus (și unii mai spun) că vor muri cu niște secrete fără să le devoaleze. A murit Vlad și m-am enervat că orice secret, orice neelucidare, pe care nu le mai știu alții care ar putea să le devoaleze, vo rămțne neelucidate. Japițe infecte.

  Așa și cu BNR. Dacă ar putea, Manole, cu Suciu și Vasilescu și ceilalți (mai puțini publici), cu niște bombe și un buton, să dea ordin de autodistrugere după ce mor (că doar lașii nu vor să simtă repercusiuni pentru faptele lor mârșave, ca securiștii).

  Răspunde
 • Multa mumu pentru cei din conducerea BNR. Din cauza imensei lor dureri de pwla am pierdut organizarea turneului de tenis feminin de la Bucuresti in favoarea celor de la Budapesta. Mwistii de lla BNR au fost prea ocupati cu laba in cerc si alte activitati „onorabile” pentru a se mai ingriji si de arenele de tenis BNR care le apartin, dar de care isi bat joc cu o nesimtire rara. Proprietarii turneului nu au asteptat sa isi franga gatul vreun spectator prin tribunele lor improvizate in fiecare an si au mutat turneul prin tari vecine, dar mai civilizate. Isarescu, Vasilescu si alte panarame din fruntea BNR: muriti ba in chinuri!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu