La ritmul în care se dezvoltă podcasturile în România, cred că putem vorbi, în sfârşit, de un trend. Dacă vă apucaţi acum de un podcast, s-ar putea să nu pierdeţi trenul, dar dacă vă mai gândiţi vreo 6 luni, probabil că o să fie deja mainstream.

Abia aştept să vedem şi nişte proiecte editoriale de la branduri, sunt convins că e loc şi vor apărea pe măsură ce creşte numărul celor care încep să consume astfel de content.

Primul podcast relativ nou pe care în recomand este Hurducast. E al colegului Marian Hurducaş, cu care realizez Digital Recap Podcast lună de lună. Marian a publicat deja vreo 7 episoade şi mai are câteva înregistrate, trage într-un ritm susţinut, aproape mai repede decât pot eu să consum. Mi se pare că e nevoie de discuţii de-astea serioase, într-o lume în care toţi fac entertainment.
Mă rog, se vede backgroundul de jurnalist de radio al lui Hurducaş, plus că şi-a făcut un setup beton, care îi permite să înregistreze de oriunde.

Al doilea este podcastul Inclusiv – proiectul iniţiat de Ştefan Mako în urmă cu câteva luni. Prima temă este legată de şpagă şi au publicat un episod la începutul lui mai, foarte muncit, în direcţia jurnalismului narativ. Cred că cea mai similară chestie care mai există pe piaţă în acest moment este Satul Mădălinei, însă „De ce dăm şpagă” mai are ceva de lucru ca să ajungă acolo.

Per total sunt două surse foarte bune de content, care vor fi doar pe creştere de acum încolo.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu