in All Sports, Streaming

Amazon Prime va difuza meciurile de Boxing Day în UK

Etapa de Boxing Day din Premier League este o tradiţie englezească ce datează de prin secolul 19, însă pe atunci meciurile se jucau între rivalele locale, spre bucuria fanilor care voiau să vadă un meci bun aproape de casă.

În fiecare an, pe 26 decembrie, toate echipele din Premier League au meci, ceea ce înseamnă că ziua de Crăciun e una de cantonament în cele mai multe cazuri.

Interesul pentru etapa de Boxing Day este uriaş, eu unul aşa am început să mă uit la Premier League, urmărind acele meciuri din a doua zi de Crăciun.

Anul ăsta vine cu o schimbare importantă, momentan pentru microbiştii din Marea Britanie. Amazon a plătit 90 de milioane de lire pentru un pachet de 20 de meciuri, dintre care jumătate vor avea loc de Boxing Day. Restul de meciuri sunt împărţite pe tot prima parte a sezonului.

Se pare că Premier League a creat acest pachet fix pentru a iniţia un experiment pe o platformă online. Au fost discuţii cu Amazon, Netflix, Youtube, Apple, Facebook şi Twitter. Toţi dintre aceşti jucători vrea să intre pe streamingul de sport cât mai puternic, fiecare a testat terenul în ultimii ani. Scriam în urmă cu ceva timp de Facebook şi meciurile din Thailanda.

E tot mai clar că streamingul este direcţia spre care mergem, probabil că peste 5 ani o să urmărim în vârf de munte meciurile, pe telefonul mobil (cu condiţia să avem semnal la telefon acolo).

2 comentarii. Leave new

  • Mai omule, cum Dumnezeu credeai ca poate plati cineva 90 mil lire pe 20 de meciuri???? Adică 5 milioane de euro pe 1 meci??? Vezi ca suma este pentru trei ani, nu doar pe un sezon!

    Răspunde
  • Ok, ai dreptate. N-am fost suficient de clar, pentru mine e de la sine înţeles că dealurile astea se fac multi-anual.

    Tot este foarte mult pentru 60 de meciuri, mai ales că meciurile din afara Boxing Day nu vor fi nişte super confruntări.

    1.5 milioane de lire pentru un meci doar în UK? 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu