in Web

E documentarul „despre Cambridge Analytica”, apărut recent pe Netflix. Aveam aşteptări mai mari după ce am văzut trailerul, credeam că o să mă rupă în două.

Nu e chiar aşa, dacă ştiţi scandalul şi aţi urmărit subiectul la vremea respectivă, nu sunt aşa multe informaţii noi. Sunt doar puse în context, tăiate diferite declaraţii şi dramatizat astfel încât să dea bine într-un documentar.

Nu mi se pare că e un documentar pentru oamenii interesaţi de subiect, ci poate că e făcut pentru ca alţi oameni să conştientizeze care e pericolul manipulării datelor personale publicate pe reţelele de socializare. Pe de altă parte, nu ştiu dacă părinţii mei ar fi aşa interesaţi să vadă un astfel de documentar. 

O singură chestie m-a frapat, am văzut imagini de la audierile lui Christopher Wylie în faţa comisiei engleze care ancheta implicarea Cambridge Analytica în Brexit şi omul mi s-a părut extrem de bine pregătit. La virgulă chiar. Nu-mi amintesc să fi văzut pe cineva la fel de bine pregătit. Nu ştiu de ce, dar asta mi-a dat un sentiment neplăcut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu