in Primii trei ani

Primii trei ani de SmartBill (cu Mircea Căpăţînă)

În primăvară, l-am cunoscut pe Mircea Căpăţînă cu ocazia conferinţei PRbeta. Abia începusem cu Primii trei ani, însă l-am întrebat de atunci dacă ar vrea să vină la emisiune în sezonul al 2-lea (ştiu, am fost optimist, şi acum am deja câţiva invitaţi cu care am vorbit pentru sezonul 3). Mircea e un tip foarte mişto, motiv pentru care şi SmartBill e un business foarte mişto, în care clientul chiar e pus pe primul plan. Nu-i cunosc pe co-fondatorii lui, însă am înţeles că sunt din acelaşi aluat.

Ce nu ştiam eu e cât de greu a fost drumul pentru echipa SmartBill, pornind de la o firmă de webdesign, trecând printr-o firmă de curăţenie şi alte câteva start-up-uri. Mult timp, SmartBill n-a fost decât un progrămel din care se făceau nişte bani, în niciun caz businessul principal.

O să ascultaţi în interviu povestea unui om care chiar le-a experimentat pe toate şi a fost nevoit să înveţe totul the hard way. Genul meu de antreprenor, care a plecat la drum fără niciun fel de experienţă, nu doar la nivel de business, ci şi la nivel de muncă. Proaspăt ieşit de pe băncile facultăţii, Mircea a decis că nu vrea să fie angajat şi că preferă să îşi facă o firmă cu nişte prieteni.

13 ani mai târziu, contribuie la dezvoltarea ecosistemului SmartBill, adică mai mult decât un simplu sistem de facturare. Din nou, o ediţie de colecţie, din care aş fi vrut să tai ca promo cam 50% din ideile de acolo. La un moment dat vor fi extrase oricum ideile alea, pentru că e păcat să rămână doar pe audio, dar până atunci vă dau doar o mică mostră:

Diseară, de la 22:00, intraţi pe UrbanSunsets.com pentru a asculta toată discuţia.

Later Edit: Emisiunea e mai jos

PS: Primul sezon al emisiunii este integral pe Anchor.fm | Spotify | Google Podcasts | Apple Podcasts.

Sezonul 2 este momentan disponibil pe UrbanSunsets.com – link direct: Primii trei ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu