Am descoperit recent „The Movies That Made Us„, un serial documentare de pe Netflix, care spune poveştile mai multor filme care ne-au marcat copilăria. Sezonul 1 are 4 episoade: Dirty Dancing, Home Alone, Ghostbusters şi Die Hard. 

Este atât de interesant tot ce am aflat din fiecare episod, încât sper să se mai facă cel puţin 5-6 sezoane. E super bine documentat totul, cu imagini de pe casete video filmate pe platourile de filmare de la Die Hard sau de la Home Alone, chiar şi de la Dirty Dancing. Plus interviuri cu o mulţime de oameni cheie care au contribuit la crearea acestor filme evergreen.

Plus că afli nişte lucruri care îţi dau cu eroare în primă fază. De exemplu, ştiaţi că Die Hard a fost scris pentru Frank Sinatra iniţial? E o poveste încâlcită, care pleacă de la un film în care a jucat The Voice prin anii ’60, şi care ar fi trebuit să aibă o continuare. Până la urmă continuarea a fost scrisă abia vreo 10 ani mai târziu, timp în care Sinatra îmbătrânise, aşa că n-a mai ajuns să joace în film.

La fel şi în Dirty Dancing, putea fi o altă distribuţie, cu Sarah Jessica Parker în rol principal. V-o puteţi imagina pe SJP în rolul lui Baby? Oare dacă lipea cineva eticheta aia de „nobody puts Baby in the corner” mai putea să joace SJP în rolul lui Carrie Bradshaw?

Un trailer aici: 

În altă ordine de idei, nu înţeleg cum sunt oameni care se plâng că n-au ce să vadă pe Netflix, eu cred că nu voi reuşi niciodată să văd tot ce mi-aş dori, sunt o mulţime de lucruri interesante care apar constant, plus că mi-am făcut abonament şi la Amazon Prime Video, pe lângă cel de la HBO GO, aşa că mă împart cu greu între cele 3 servicii de streaming şi podcasturile pe care vreau să le ascult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu