Am ajuns recent în marele complex comercial Sir. Nu mă întrebaţi ce treabă am avut acolo, că n-am avut, pur şi simplu aveam de pierdut vreo 15 minute şi am vrut să iau pulsul cartierului în care am crescut. Pentru cei care nu ştiu Sir este o adunătură de dughene care vând haine şi încălţăminte ieftină, plus nişte bijuterii, perdele, aşternuturi şi alte nimicuri. Totul sub acelaşi acoperiş, într-un spaţiu construit la începutul anilor 2000 în zona Lujerului.

A fost de la început un IDM al săracului, un Pavilion H al locuitorului din Militari, un Bucur Obor ceva mai modern. Numai referinţe pentru bătrâni am dat aici 🙂

Nu s-au schimbat prea multe în Sir, aceleaşi fakeuri, aceleaşi haine de slabă calitate, dar mi-a atras atenţia că erau 5-6 standuri cu retuşuri. Şi am observat asta tot mai des prin oraş, mi se pare că au apărut tot mai multe în ultima vreme. Chiar şi la Veranda Mall am văzut un spaţiu cu aşa ceva. 

Însă nu-mi dau seama de ce a înflorit businessul ăsta. Se fac hainele doar pe anumite standarde care nu li se potrivesc românilor? Am devenit mai pretenţioşi cu hainele? Sunt de proastă calitate şi trebuie să le reparăm des?

Probabil că e un mix între motivele de mai sus.