Am ajuns recent în marele complex comercial Sir. Nu mă întrebaţi ce treabă am avut acolo, că n-am avut, pur şi simplu aveam de pierdut vreo 15 minute şi am vrut să iau pulsul cartierului în care am crescut. Pentru cei care nu ştiu Sir este o adunătură de dughene care vând haine şi încălţăminte ieftină, plus nişte bijuterii, perdele, aşternuturi şi alte nimicuri. Totul sub acelaşi acoperiş, într-un spaţiu construit la începutul anilor 2000 în zona Lujerului.

A fost de la început un IDM al săracului, un Pavilion H al locuitorului din Militari, un Bucur Obor ceva mai modern. Numai referinţe pentru bătrâni am dat aici 🙂

Nu s-au schimbat prea multe în Sir, aceleaşi fakeuri, aceleaşi haine de slabă calitate, dar mi-a atras atenţia că erau 5-6 standuri cu retuşuri. Şi am observat asta tot mai des prin oraş, mi se pare că au apărut tot mai multe în ultima vreme. Chiar şi la Veranda Mall am văzut un spaţiu cu aşa ceva. 

Însă nu-mi dau seama de ce a înflorit businessul ăsta. Se fac hainele doar pe anumite standarde care nu li se potrivesc românilor? Am devenit mai pretenţioşi cu hainele? Sunt de proastă calitate şi trebuie să le reparăm des?

Probabil că e un mix între motivele de mai sus.

3 comentarii. Leave new

 • Faza cu perdelele/draperii: mi-am cumpărat niste perdele din mobexepert și Ikea, erau standard lungime 270 cm sau 300 cm, casa imi este de 245 cm au trebuit retusate.
  Am cumparat niste scaune care au posibilitatea de a schimba husele- deci dus material și croit niste huse noi de schimb.
  Pantaloni: având o conformatie mai ciudatica și fiind foarte înaltă pentru standardele din Romania ( am doar 1.8 m dar se pare ca sunt atipică) ce imi sunt buni în talie se așează foarte nasol pe picior și imi iau niste pantaloni clasici pe care il fac 3/4- slava cerului ca se poartă destul de mult în perioada asta deci…trebuiesc retusati.
  Rochiile: fiind înaltă la partea cu umerii și bustul sunt ok dar în partea de talie largă- stă ca gardul primăriei.

  Răspunde
 • Cu retusurile e cam asa: hainele ieftine nu vin bine ca folosesc tipare vechi, simple, neadaptate conformatiilor curente sau locale ca sa iasa cat mai mic pretul de productie. Si e mai ieftin sa le modifici putin decat sa cumperi haine scumpe.

  Răspunde
 • Cumpar haine ieftine => am nevoie de retusuri.
  Acum mi-am luat masina de cusut dar inainte mergeam sa imi fac perdele/draperii (m-am mutat, am modificat perdele/draperii), reparat fermuare si scurtat pantalonii si am mai vazut persoane venite sa modifice haine ca s-au ingrasat.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu