in Food

L’Atelier du pain – brutărie artizanală franceză la Obor

Am descoperit recent, la o instagrameriţă de food, o patiserie artizanală în zona Obor. Pentru că totul arăta foarte bine în poze şi story-uri, şi pentru că uneori şi influencerii livrează, am trecut într-o zi pe acolo, dacă tot e foarte aproape de casă.

L’Atelier du pain e ceea ce în Franţa se cheamă „boulangerie”, adică o brutărie care face şi chestii de patiserie şi prăjituri. Iar numele nu e pus la mişto, chiar e foarte franţuzească situaţia de la faţa locului.

Sunt o mulţime de produse pe care nu le găseşti la tot pasul prin Bucureşti, de la prăjituri speciale până la tot felul de baghete, croissante. Totul arată excelent, dar şi preţurile sunt destul de mari (a se citi: ca în Franţa de mari).

Am luat un ecler cu ciocolată, o brioşă cu nucă şi stafide şi un croissant cu unt, le vedeţi în poza de mai jos. Totalul: 36,5 lei. Brioşa a fost 17 lei, eclerul 13 lei, croissantul cu unt a fost 6,5 lei (adică 1.4 euro). În Paris ţin minte că luam zilnic produse de la o boulangerie aflată în suburbia în care aveam hotelul. Un croissant cu unt era acolo 1.5 euro, deci foarte aproape de costul de la Obor.

Croissantul are o textură interesantă, mi s-a părut mai bun decât ce-am mâncat la Paris, e un gust mai complex. Mă rog, rămâne un croissant totuşi.

Brioşa a fost foarte bună, un gust echilibrat, se simţea că sunt ingrediente de calitate, însă e mult prea scumpă la 17 lei, nu mi s-a părut că merită banii ăştia.

Eclerul are o glazură puţin prea dulce, altfel de apropie de cel mai bun ecler pe care l-am mâncat vreodată, într-o patiserie din Strasbourg. Să zicem că merită 13 lei.

Per total o experienţă culinară interesantă, dar costisitoare. Realist vorbind, nu-mi dau seama cum ar putea rezista la Obor, într-o zonă prin care nu trec decât oamenii care locuiesc în cartier. Genul ăsta de business cred că s-ar descurca mai bine în zona Dorobanţi, sau undeva prin Aviatorilor, poate chiar şi în Pipera.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu