in Casual stuff

Încercaţi să folosiţi cu cap timpul ăsta (mai) liber

Se anunţă nişte zile complicate, pe o perioadă nedeterminată. Nu vreau să insist foarte mult pe chestia asta.

Dar dacă tot o să aveţi mai mult timp liber (chit că lucraţi mai light sau nu lucraţi deloc), încercaţi să nu vă bateţi joc de timpul ăsta.

Adică să-l folosiţi cât de cât cu cap, indiferent ce înseamnă asta. Vreţi să vă odihniţi? Do it. Dormiţi până nu mai puteţi, staţi în pat cu ochii pe pereţi, faceţi exerciţii de meditaţie, orice credeţi că ajută.

Vreţi să terminaţi cărţile alea care s-au adunat? Concentraţi-vă pe asta. Serialele şi filmele pot aştepta până seara, când creierul e mai obosit.

Cursuri online? Sunt câteva bune care sunt la liber pe Udemy în perioada asta.

Puteţi face sport şi în casă, sunt o grămadă de tutoriale pe net, sunt challengeuri. Apropo, cât timp faceţi sport merge la fix să ascultaţi podcasturi.

Încercaţi să vă ţineţi de un program cât de cât decent de somn, adică culcat la 12-1 cel târziu, trezit la 7-8. Fără sesiuni prelungite de Netflix sau HBO Go până dimineaţă, că nu folosesc nimănui.

În plus, încercaţi s-o răriţi cu ştirile. Nu zic să nu vă informaţi, dar e suficient dimineaţa şi seara, nu se schimbă nimic major de la o oră la alta, nimic care să vă afecteze, mai ales dacă staţi în casă. Iar sutele de ştiri despre cum n-au medicii de niciunele, despre cum a infectat boul ăla mincinos zeci de oameni şi restul, nu vă ajută cu absolut nimic. 

Şi dacă chiar lucraţi de acasă, puteţi citi articolul ăsta al Cristinei, că e foarte util.

PS: O să vin zilele astea cu postări în afara subiectului, am tot felul de chestii pe care ziceam că o să le postez la un moment dat: reviews de restaurante, idei de going out (pentru când om putea să ieşim), idei de vacanţe etc.

2 comentarii. Leave new

 • Mesajul e corect, dar articolul in sine e all over the place. Practic, „fa ce vrei, doar nu te uita la prea multe seriale si culca-te ca pensionarii”.

  Asta asa, ca aveam chef sa fiu carcotas. +100 pentru linkul despre cursurile udemy.

  Răspunde
 • asta cere disciplina, multa.
  Europa toata ar fi Elvetia.

  hai sa vedem sudicii dupa 5 zile inchisi in cotetul de beton. saptamani intregi?! ha.

  uite la bradu, dupa cateva zile a cedat ca in mod normal n-ar fi lasat el un comentariu carcotas 🙂

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu