Ultimele zile m-au lămurit că suntem într-o ceață totală. Nu noi, românii, ci noi, pământenii.

Efectiv habar nu avem cum să apucăm boala asta, cum se manifestă, cum se răspândește și de ce.

Premierul Marii Britanii, care până mai ieri zicea că trebuie să facă imunizare de grup, acum a anunțat total lockdown pentru 3 săptămâni. Adică interdicție totală de a ieși din casă exceptând momentul în care faci cumpărături, o ieșire de sport pe zi (o oră, nu un ultramaraton, da?), plimbat cățel sau mers la muncă dacă e absolut necesar.

Cam ce urmează și la noi.

Apropo de modul treptat în care se iau măsurile la noi, impresia mea e că așteaptă să crească numărul de confirmări ca să justifice măsurile, atâta tot. Nu e o chestiune de „dacă” ci de „când”. Și judecând după întârzierea cu care vin confirmările, probabil că avem deja mii de cazuri. Sute se vor dovedi a fi grave. Zeci de victime în următoarele zile. Vom număra de la o zi la alta, exact ca la Colectiv, fără să putem face ceva.

Revenind la situația mondială, am citit o grămadă de știri legate de studii. E vârf, nu e vârf, trece la vara, mai durează 1 an, 7 grupuri de cercetători din 7 țări diferite au anunțat că sunt pe punctul de a identifica o soluție prin care să înceapă testarea unui vaccin care s-ar putea să ajute la ameliorarea unei tulpini, dar nu se știe care și nu se știe când e gata şi nu se știe dacă va merge.

Practic, nu se știe, dar se lucrează, asta e realitatea.

Să ne împăcăm cu ea, să renunțăm să mai citim studii, că nu ne ajută la nimic, nu e ca și cum stai pe budă dimineața, citești un studiu despre cum se răspândește boala si zici „băi, stai așa, că tocmai mi-a venit o idee care o să salveze lumea!”. Nu, cel mult o să-ți vină în cap o glumă pe care s-o dai pe Facebook.

Așa că hai să fim productivi în ceea ce facem, ca să mai avem joburi la care să ne întoarcem când se termină toată nebunia asta.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu