Cred că am început seria Civilization pe la al treilea joc, adică la începutul anilor 2000. Pe vremea aia mă jucam mai mult Age of Empires, până când am descoperit CIV şi nu m-am mai uitat înapoi.

După ce mi-am luat consolă am tot căutat jocuri de strategie şi n-am găsit mare lucru. Aşa că apariţia Civilization VI pe Playstation de la finalul anului trecut a fost o super ştire.

Abia zilele trecute mi-am luat jocul, am prins o ofertă la eMAG cu vreo 130 de lei (din păcate nu l-am luat când a fost mult redus în Playstation Store) şi m-am dus la Easybox din apropiere de casă (înainte să se dea ordonanţa militară).

Jocul e foarte mişto, îţi alegi o civilizaţie şi începi să construieşti oraşe, să descoperi chestii, de la arme, noţiuni de guvernământ şi multe altele, iar dacă ai foarte multă răbdare ajungi în zilele noastre, la descoperiri precum energia atomică, internetul, explorarea spaţială etc. Totul în timp ce îţi construieşti armate şi te străduieşti să cucereşti popoarele din jurul tău.

Mi-a fost destul de greu să mă adaptez pe consolă, nici nu mai jucasem de mult pe PC, dar tot cu mouse parcă e mai simplu. Aşa că a trebuit să o iau de la zero, să trec prin tutorial, şi tot simt că va mai dura puţin până mă obişnuiesc.

Planul meu pentru următoarea perioadă ar fi să joc single player până când devin suficient de bun încât să joc online, cred că e foarte distractiv aşa, creşte puţin tensiunea, devine mai puţin previzibil totul, iar dacă reuşesc să strâng şi nişte cunoscuţi care să fie interesaţi de aşa ceva, cred că o să fie şi mai mişto.

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu