Răspuns: de câte ori vrea Primăria.

Prin 2016, pe strada pe care locuiesc s-a făcut o cişmea. N-am înţeles exact care era rostul, dar m-am gândit că are o logică, fiind în apropierea unei şcoli şi a unei grădiniţe. Mă rog, nu e chiar o cişmea, că e destul de mare, după cum vedeţi, e o mică staţie de alimentare cu apă curentă.

Am observat că vin mulţi oameni, unii pe jos, alţii vin cu maşinile şi încarcă apă în bidoane mari. Habar n-am care e faza, probabil că n-au apă curentă şi e naşpa apa din pânza freatică.

Cert e că există această cişmea. Şi a fost făcută într-un anumit fel în 2016. Apoi a fost renovată, parcă anul trecut. Iar acum văd că e renovată iar, pentru că de ce nu? 3 renovări în doar 4 ani, întâi cu un tip de gresie, apoi cu alta, acum cu piatră şi gresie.

Cine plăteşte toate schimbările astea? Noi, contribuabilii, normal.

Ah, şi să nu aveţi impresia că după renovarea de anul trecut se deteriorase în vreun fel cişmeaua asta. Nu, nu, era perfect funcţională. Dar probabil că avea nevoie cineva de un contract nou, o şpagă mică, cum să te descurci pe pandemia asta?

3 comentarii. Leave new

 • Practic, de cate ori vrei poti repara o cismea 🙂
  Cine sa te verifice?

  Iar „eghjsplicatsia” este simpla: oamenii „vine” la cismea pentru ca apa este mai buna decat oricare alta apa, nu e ca aia de la bloc, clorata – tru’dat, am intrebat pe cineva si asa mi-a zis – cica e ca apa vie din poveste!

  Cat despre plata, fireste ca fraierii „plateste”…

  Răspunde
 • Salut! Multi ani de zile si eu am luat apa de la cismeaua asta si de la cea din Parcul Tei. Foarte, foarte buna la gust. Din pacate, apa de la cismeaua din poza a inceput sa prezinte niste particule albe. Nu stiu ce sunt, asa ca am renuntat!

  Răspunde
 • „probabil că n-au apă curentă şi e naşpa apa din pânza freatică”….dar de de unde. Am si eu in cartier o asemenea cismea si e zona doar de blocuri, deci chestia cu lipsa apei curente pica din start. Am observat ca sunt multe persoane in varsta care cara apa cu bidoanele de la cismea. Am un asemenea specimen in bloc si cand l-am intrebat de ce face asta mi-a zis ca: „aduc de la cismea ca e gratis si nu mai consum apa de la robinet de acasa, imi vine intretinerea mai putin Si nici apa plata de la supermarket nu mai trebuie sa cumpar”. Zgarcenia (nu neaparat saracia pentru ca individul are o pensie destul de buna) e una din explicatii. Cat despre renovare este asa cum ai stabilit: se renoveaza/pune asfalt/borduri/panselute, de cate ori vrea primaria, bai fraierilor de contribuabili ce suntem!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu