Warner Media a lansat încă un serviciu de streaming, numit HBO Max. De ce-au făcut asta când mai au deja două platforme de streaming, HBO Go şi HBO Now? Cred că nimănui nu-i este clar.

Poate pentru că voiau să o ia pur şi simplu de la zero cu o nouă platformă, după ce şi-au dat seama că e prea complicat să repare problemele din HBO Go. Poate că voiau să vină cu un produs nou, care să nu mai care în spate reputaţia discutabilă a celorlalte produse. Sau poate pentru că au un plan bine structurat, în care fiecare entitate dintre cele 3 existente acum are un rol şi un public bine definit.

Warner Media a investit 4 miliarde de dolari în noua platformă, deci cu siguranţă nu vorbim doar de o casă drăguţă pentru serialul Friends.

Ca să simplificăm puţin lucrurile, să explicăm pe scurt ce e cu serviciile de streaming care existau până acum: HBO Go şi HBO Now.

HBO Go este abonamentul dedicat celor care au pachetul HBO de la operatorul de cablu. Dacă n-ai HBO prin cablu, îţi iei HBO Now. Asta în SUA, în România s-a făcut un fel de derogare şi HBO Go funcţionează atât pe post de Go, cât şi pe post de Now. Are sens până acum?

HBO Max vine cu o librărie extra de content, printre care nişte seriale originale şi o mult aşteptată reuniune Friends. Dacă vreţi, vom avea de-acum încolo un HBO Online (care e HBO Max) şi un HBO Online Lite (care este HBO Go). Primul e disponibil pentru 15 dolari pe lună, celălalt pentru 4 euro. Conform Variety (în articolul citat mai sus), Warner Media ar fi vrut să coboare preţul mai mult ca să fie mai aproape de Netflix, dar n-au putut face asta pentru că ar fi încălcat contractele pe care le au cu operatorii de cablu (care le aduc cei mai mulţi bani în momentul de faţă).

Dacă vreţi să aflaţi mai multe despre lupta serviciilor de streaming, găsiţi aici un articol

Vreţi să complicăm lucrurile mai mult? În unele cazuri, abonaţii HBO Go sau HBO Now vor primi un upgrade gratuit la HBO Max. Şi asta pentru că, pe termen lung, HBO Max va înlocui celelalte două servicii. 

În concluzie, HBO Max este modul celor de la WarnerMedia de a spune „Hey, acum avem şi noi un serviciu de streaming de nivelul Netflix şi Prime Video”. Dacă până acum ofereau doar un add-on online al abonamentului prin cablu, de data asta lucrurile sunt gândite diferit.

Probabil că, pe termen lung, vor exista mai multe variante de preţ în HBO Max, la fel cum există şi pe Netflix, altfel nu cred că vor avea şanse reale, mai ales pe pieţele din afara SUA. 

Provocarea pe care o are Warner Media în momentul ăsta este că a gândit lansarea HBO Max cu mult content original în plan, content care momentan este oprit din producţie. Au nişte lucruri gata, dar în următoarele luni, fix când ar fi trebuit să lanseze lucruri noi, s-ar putea să existe un gol.

Am încercat să testez HBO Max, dar cere card de SUA la înregistrare, chiar dacă nu pare să aibă probleme cu VPN-ul. Mi-ar plăcea să văd profile multiple per cont, aşa cum există şi pe Netflix, mi-ar plăcea o aplicaţie mult mai stabilă şi o listă de favorite care chiar să rămână salvată. Probabil că vom afla mai multe spre finalul anului.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu