in Jocuri

Primele impresii despre FIFA 21

Am instalat vinerea trecută noul FIFA şi am apucat să bifez câteva meciuri. Având în vedere că nu a mai existat un demo, de data asta am jucat în premieră totul şi am putut să-mi fac o impresie la cald. 

Grafica – cred că oamenii de la EA Games recunosc fiecare ediţie după grafică. Şi nu mă refer la mici detalii, ci la aspectul general din timpul jocului. Ediţia din acest an mi se pare că e mai întunecată, un look ceva mai desaturat. Anul trecut era clar mai saturat totul, ceea ce mie îmi place. Nu sunt genul de gamer care să aprecieze realismul dus la extrem, eu prefer să simt că sunt într-un joc. În FIFA 21 pare uneori că te uiţi la un meci de la TV. Pe lângă asta, s-a mai schimbat interfaţa. E drăguţ, dar eu unul nu prea stau mult în meniuri.

Gameplay – aici schimbările sunt semnificative. Mingea se duce mai repede şi ricoşează mult mai rău. Orice încercare de intercepţie poate să-ţi ducă mingea în aut, în poartă, poate să schimbe cursul unei pase. Cam ca în realitate, cu menţiunea că în realitate jucătorii nu irosesc aşa multă energie ca să facă intercepţii non-stop (uneori ar exista chiar şi riscul unor accidentări). Asta mi se pare impresionant, cum de la un an la altul jocul ăsta devine mai realist. Modul în care jucătorii lovesc mingea, modul în care se dau golurile, totul devine mai aproape de realitate. Mereu zic că e excelent şi că au făcut cam tot ce se putea, iar anul următor lucrurile merg mai departe. Reversul medaliei este că în fiecare an trebuie să te obişnuieşti cu un nou gameplay, trebuie să „reînveţi” să te joci. Zilele astea de acomodare sunt destul de frustrante, dar ce-am mai observat în ultimii 3-4 ani este că a scăzut foarte mult durat asta la mine. De la 2-3 săptămâni la doar câteva zile. Şi asta în condiţiile în care nu mă joc mai mult.

Volta – surpriza din acest an mi se pare că e Volta. Modulul de street football a fost lansat anul trecut dacă nu mă înşel şi la momentul respectiv m-am jucat câteva zile, apoi m-am întors la Seasons (eu nu mă joc FUT, ci doar Online Seasons şi ocazional Online Friendlies cu nişte prieteni). Volta are anul ăsta o poveste mai bună, cred că aşa m-a prins. Mi se pare mai interesant, în special să joc pe terenuri „cu pereţi”, în doar 3 sau 4 oameni. 

Urmează să mai adun nişte ore de joc în următoarele săptămâni şi poate revin atunci cu un review detaliat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu