Ştiţi cum trece maşina de gunoi prin Bucureşti şi împute toată strada pentru că tot curg chestii de pe acolo? Pe mine mă termină nervos fiecare zi de marţi şi vineri, când trece maşina de gunoi prin cartier.

Şi primul instinct ar fi să-i înjuri pe gunoieri, doar că realizezi destul repede că nu-i aşa şi că de fapt oamenii sunt de vină pentru asta.

Iar problema se rezolvă în două moduri: speli strada mai des, găseşti un mod prin care umbli în urma gunoierelor şi cureţi asfaltul, sau reduci mizeria.

Cum faci asta? Învăţându-i pe oameni, chiar şi cu forţa dacă e nevoie (şi cam e nevoie), să aibă un gunoi mai “curat”. Ce înseamnă gunoi mai curat? Păi zoaiele alea provin din tot felul de sticle negolite. Lapte, bere, uleiuri, tot felul de borcane care sunt aruncate cu tot cu lichid în ele şi care mai apoi se sparg.  

Dacă am reuşi să sortăm cât de cât gunoiul, poate că lucrurile ar fi mai simple, eventual cu nişte containere în care să aruncăm toate lichidele astea? (în loc să le aruncăm în toaletă sau la chiuvetă, aşa cum o fac cei mai mulţi oameni)

Nu ştiu cât o să poată schimba Nicuşor Dan în cei 4 ani de mandat, dar chestia asta + luminile din parcuri ar fi două lucruri ce s-ar putea rezolva relativ simplu.