in All Sports

Încep să mă intrige testele COVID făcute fotbaliştilor

În ultimele luni, de când s-a dat drumul la fotbal, am auzit zeci de cazuri de fotbalişti celebri care s-au infectat cu COVID-19. Ceea ce nu e surprinzător, unii au intrat în contact cu multă lume prin cluburi, pe la petreceri, ba chiar pe la nunţi şi botezuri.

Ce mă intrigă e rapiditatea cu care scapă de virus unii fotbalişti. Unii sunt diagnosticaţi azi şi în 4-5 zile scapă cu test negativ. Ai zice că testele alea sunt şi pe post de tratament, şi vaccin şi tot.

Ultimul caz e al lui Mo Salah, pozitiv în pauza competiţională, după ce a participat la nunta fratelui său. Hop-ţop, nici 10 zile mai târziu, Salah este negativ şi va putea juca miercuri cu Atalanta.

Şi nu e primul caz în care testele negative vin mult mai rapid decât la oamenii obişnuiţi. Eu înţeleg că vorbim de atleţi, oameni cu o pregătire fizică diferită de cea obişnuită, dar începe să bată la ochi. Un test e pozitiv, altul e negativ, uneori se trece de la pozitiv la negativ şi viceversa în decurs de câteva zile.

Nu cred în conspiraţii, dar cred în bani şi în nevoia de a folosi anumiţi fotbalişti dacă starea de sănătate le permite. Până la urma urmei, probabil cluburile gândesc aşa: cum să te oprească un test pozitiv dacă te simţi bine şi poţi să joci?

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu