De când a început pandemia cred că am mai ajuns de vreo 2 sau 3 ori la restaurant, unele care aveau terase deschise. Era vară, era frumos afară, erau puţine cazuri confirmate pe zi.
Pe urmă am trecut înapoi la gătit în casă, take away şi comandat. Am citit tot felul de îndemnuri ale unor proprietari de businessuri din horeca, pe unii chiar am vrut să-i ajut în felul ăsta.
Doar că sunt prea puțini cei care s-au adaptat cu adevărat la noua realitate. Am comandat de la unele restaurante care îmi plac, pe care le-am pus și pe diferite liste de recomandări de pe blogul ăsta, și de multe ori am fost dezamăgit. Produsele au venit călduțe, arătau bine, erau gustoase, dar erau altfel.
Înțeleg că atunci când mergi la un restaurant ceea ce îți place e experiența cu totul, muzica, întregul decor. N-o să mai am parte de asta acasă, dar dă-mi măcar o experiență culinară.
Plimbă produsele alea prin frig, apoi încearcă să le consumi, ca să vezi cum își schimbă gustul, consistența etc. Dacă ai smântână într-un preparat, vezi ce se întâmplă cu ea după 30 de minute de transport.
Din ce-am văzut, prea mulți proprietari n-au adaptat deloc, pur și simplu au pus mâncarea în recipiente și au trimis-o așa, fără să-și pună problema cum ajunge la destinație. Și cu cât e mai pretențios preparatul, cu atât e mai dezamăgitor rezultatul.
Sigur, au fost și excepții. Shift și AltShift sunt primele exemple care îmi vin în minte. Probabil că sunt și altele. În general, cei care se ocupau cu livrări și înainte de pandemie au reușit să se adapteze și trimit produse la un standard ”de restaurant”. Cei care nu făceau asta înainte poate că aveau motive întemeiate, poate că produsele nu erau potrivite pentru asta.
Dar adaptează-le, testează, vino cu un meniu nou. Nu vreau să dau mai bine de 100 de lei pe o masă pentru 2 persoane, la fel ca la restaurant și la final să mă gândesc că mai bine comandat pizza sau fast food.