România are un stoc de 173.000 de doze de vaccin şi un deficit de 117.000. Sursa

În Buftea, vaccinarea e ca-n filme: emoție, coadă și fără programare. Cum funcționează campania paralelă de imunizare. Sursa 

1353 de persoane care trebuiau să fie în etapa a III-a s-au imunizat deja. Sursa

Nu ştiu de ce mă aşteptam ca vaccinarea să meargă bine. Cred că pandemia asta mi-a adormit simţul critic sau mi-a dat un optimism nefondat, ba chiar stupid aş zice.

În capul meu, mă gândeam că lucrurile vor fi foarte clar stabilite, că prezenţa unui militar la conducerea campaniei va duce la o organizare exemplară şi că o treabă simplă se va întâmpla conform planului.

Teoretic nu trebuie decât să faci nişte liste şi să te ţii de ele, cu o anumită marjă de eroare luată în calcul.

Practic, e un haos generalizat, care momentan nu este prezentat în totalitate pentru că presa nu s-a obosit să meargă mai departe de Bucureşti. Dacă la Buftea se lasă cu cozi şi sărit rândul, cum e prin alte centre de vaccinare, în oraşe mai mici?

De unde trebuia să ne aşteptăm toţi rândul şi să ne imunizăm, mi se pare că am ajuns într-un punct în care fiecare e pe cont propriu. De fapt, am mai zis asta pe la începutul pandemiei, nu credeam că va fi la fel şi cu vaccinarea. De ce? Habar n-am, că nu am primit semnale pozitive de la autorităţi. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu