in Casual stuff

Cu ce ne mai ajută declaraţia pe propria răspundere?

Se discută iar despre carantinarea Bucureştiului, în timp ce alte localităţi din Ilfov au fost deja carantinate. Vlad Voiculescu vorbeşte despre posiblitatea reintroducerii declaraţiei pe propria răspundere inclusiv pe timpul zilei. 

Ceea ce mie îmi dă cu virgulă rău de tot. Nu carantinarea, ci declaraţia. Pentru ce mai cerem acea declaraţie pe proprie răspundere? Mai ales că deja nu se mai cere neapărat variantă tipărită, oamenii îşi completează de pe telefon, salvează PDF şi pleacă unde au treabă, indiferent de oră.

Vrem să-i prindem doar pe oamenii ăia care nu ştiu să mintă? Vrem să testăm creativitatea românilor? Vrem să le dăm 5 minute în plus de muncă înainte să încalce carantina?

Am înţeles situaţia acum 1 an, când nu se ştiau multe despre pandemie, nu se ştia nici cum vor reacţiona oamenii, dar acum?

Oamenii cinstiţi, care încearcă să se protejeze, oricum stau pe-acasă. Sunt rare excepţiile în care se nimeresc pe-afară după ce se dă „stingerea” (apropo, am înţeles eu greşit, sau în sectorul 4 s-a tăiat iluminatul public de tot după ora 21:00?). Restul ori au joburi de noapte, ori o ard aiurea pe străzi. Oricum ar fi, declaraţia e inutilă. 

Ar fi mai folositor să le ceară să aibă o legătură de pătrunjel la ei, sau un Kinder Bueno. Măcar pe alea trebuie să le cauţi din timp şi dacă te-a prins miezul nopţii în deplasare, nu prea mai ai de unde să-ţi iei „dovada”. În felul ăsta creştem şi vânzările pe un anumit produs, vedem clar câtă lume circulă pe timp de carantină. Sau dacă nu vreţi cu Kinder Bueno, putem cu ceva românesc, o Eurgenia, o Măgura, o Grasă de Cotnari.

8 comentarii. Leave new

 • Cristian Banu
  martie 22, 2021 10:12 am

  Este vorba de „oportunități” pentru amendă. Ceva similar cu pititul radarului prin boscheți. Nu are treabă cu siguranța populației, ci cu planul de amenzi.

  Răspunde
 • Ei iau masuri ca sa ia masuri, nu ca sa aiba efect. Au o lista undeva si cand trecem un prag, se duc la lista. Care e pct.1? Carantina? Carantina facem.

  Nu e nici un epidemiolog care decide, nici un sociolog, sunt politicieni. Care au luat copy/paste ce-au vazut p-afara si aplica la nesfarsit. Nu masoara impactul deciziilor pentru ca nu testeaza, deci se roaga sa treaca de la sine sau sa nu moara prea multa lume pana ii vaccineaza.

  Răspunde
 • Si in Colentina – D-na Ghica a fost a 2 seara fara iluminat stradal.

  Răspunde
 • De vineri se oprește iluminatul stradal pe timpul nopții în S4, să văd și în seara asta la ce oră.

  Răspunde
 • se fac si ei ca muncesc, in realitate se pare ca nu au habar de nimic. dupa un an de pandemie ar fi trebuit sa stie deja care sunt masurile tintite pe care sa le ia si sa aiba efect. in schimb ei tot la clasica hartie si sa ne bage in casa cu o ora mai devreme.
  din pacate si ministri astia noi, chiar mai tinerei, dovedesc o lipsa crunta de viziune, comunicare si organizare.

  Răspunde
 • De cand a intrat in carantina, orasul Pantelimon avea iluminatul stradal oprit in fiecare seara. Aseara nu l-au mai oprit. Se discuta de o avarie, doar ca uneori la ~19:00 erau luminile aprinse si se inchideau mai tarziu (nu stiu exact ora, nu le pandeam) Noaptea ca cine?

  Răspunde
 • nu sta nimeni sa aprinda lumina manual, au senzor crepuscular. se seteaza la cati lumeni porneste si timpul asteptare de la atingerea valorii. adica daca te duci si bagi lanterna in senzor, nu se sting becurile, decat dupa un timp setat de iluminat puternic.

  Răspunde
 • pai stingerea iluminatului public e buna sa nu te prinda militia

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu