Foto: Bogdan Botofei, FITS 2021

La FITS vezi spectacole care se joacă prin țară sau prin străinătate, evenimente care au avut deja succes, au bucurat mii de oameni. 

Dar cu toate astea ai parte și de întâmplări irepetabile, ce capătă uneori un aer mistic. Așa a fost și cu Iona în Biserica Fortificată Cisnădioara.

Sigur că spectacolul lui Victor Ioan Frunză poate fi văzut în București, însă acolo se joacă într-o sală convențională, nu într-o biserică veche de sute de ani. Să fii prins în burta peștelui alături de un Iona interpretat excelent de Lari Giorgescu într-un decor atât de special este o experiență care se întâmplă o dată în viață.

Un Iona făcut în doar 50 de minute, excelent comprimat, cu o serie de soluții audio-vizuale foarte bune pentru a face trecerea de la un moment la celălalt. 

Ajută extrem de mult partea de light design și mai ales muzica celori doi pescari, Adrian Nour și Lucian Maxim.

E mișto când mergi cu o anumită așteptare legată de un anumit loc (spectacolele de la Cisnădioara sunt mereu memorabile), iar peste asta vine și un moment artistic deosebit (țin minte că am mai văzut un circ contemporan foarte bun aici; atât de bun încât am intrat la 2 reprezentații în seri consecutive). 

Cu acest Iona aș fi făcut la fel dacă se mai programa încă o dată, atât de mult mi-a plăcut.

Foto: Bogdan Botofei, FITS 2021

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu