Undeva pe lângă birou a început reabilitarea unui bloc. E fix pe strada noastră, așa că până mai ieri treceam zilnic cu mașina pe acolo. Când au început să apară echipele de lucru pentru reabilitare mi-am dat seama că o să se lase cu haos și mizerie. Și am început să parchez mai departe doar ca să nu trec prin dreptul blocului cu risc.

Dar nu-mi trecea prin cap că va fi atât de nasol. După câteva zile s-au apucat de montat schela și băgau cu spor băieții până în punctul în care s-a auzit un mare zgomot, de a trezit toate pisicile din cartier. Căzuse o parte din schelă.

Ce-au făcut șefii de șantier după ce s-au dezmeticit? Au început să urle la muncitori să plece de la locul faptei. Vreo 30 de oameni, care probabil că munceau la negru, sigur nu aveau echipamentele potrivite și nici nu erau asigurați conform standardelor, au dispărut în 30 de secunde, înainte să vină poliția și, mai important, ITM-ul. 

Din fericire n-au fost victime, n-a venit nicio ambulanță. Nu știu ce pagube au fost, n-am îndrăznit să mă apropii prea tare de locul faptei. Posibil să fi căzut o parte din schelă peste niște mașini parcate regulamentar pe trotuarul opus blocului. 

Poliția a venit, a închis strada, probabil că au venit și inspectorii ITM, că până la urmă e accident de muncă, chiar dacă nu s-a soldat cu victime. Jumătate de schelă a rămas în picioare, apoi s-a mai auzit o bubuitură mare în altă zi, presupun că au tras de cealaltă parte a schelei ca s-o dărâme.

Ce s-a întâmplat după? S-a reluat munca. S-au apucat să monteze la loc aceeași schelă. Sper că o fixează mai bine de data asta, sper că și-au luat măsuri suplimentare de siguranță. Putea să fie o tragedie cu 20-30 de răniți, poate și morți. Din fericire nu s-a întâmplat nimic, așa că reluăm treaba, banii trebuie să circule.

S-a dărâmat o schelă. Așa, și?

Schela din imagine e din ce aveam la dispoziție prin Google Photos, nu este cea în cauză.

14 comentarii. Leave new

 • „If a tree falls in a forest and no one is around to hear it, does it make a sound?”

  Răspunde
 • Nu sunt izolate cazurile

  Răspunde
 • Nu e accident de munca.

  Răspunde
 • Nu am înțeles partea cu “mașini parcate regulamentar pe trotuar…”. 🤔

  Răspunde
 • Dacă chiar doreai să faci societatea un pic mai bună făceai o poză reală schelei, scriai adresa exactă a blocului în cauză, și îi filmai pe respectivii muncitori care au fugit ca potârnichile și trimiteai video-ul la Poliție și ITM. Așa, acest articol are utilitate socială zero și intră la „fapt divers”.

  Răspunde
 • Autoritățile nu vin în principiu dacă nu sunt sesizate de un nume și un prenume în scris (chiar și online) și eventual cu dovezi foto/video. Autoritățile nu au de unde să viseze că erau muncitori acolo care nu respectau norme elementare de protecție și care au fost zburătăciți rapid de patron imediat ce a căzut schela. Sper să nu fie cazul dar ar fi păcat ca data viitoare când cineva chiar va păți ceva pe șantierul respectiv să ajungă oamenii pe aici și să te întrebe de ce nu ai făcut nimic concret cand ai avut ocazia.

  Răspunde
  • Reiau. A venit poliţia, a venit ITM-ul. De ce insişti?

   Şi da, autorităţile pot veni oricând să verifice, mai ales ITM-ul. Se declară lucrarea şi se ştie unde se desfăşoară.

 • Reiau și eu. De unde să știe organele ce s-a întâmplat cu puțin înainte de accident dacă cetățenii responsabili nu anunță autoritățile?

  Răspunde
  • Mai salam, am doar 2 explicatii pentru insistenta ta: ori esti prost, sau clar esti prost!
   Autoritatile STIU, dar SE FAC ca nu vad 🙂
   Peste tot in Bucuresti, ba nu, in Romania, ba nu, chiar si in alte tari mai putin „cilivizate”, ghici ce: la fel se intampla…
   Repeta dupa mine: „AUTORITATILE POT VENI ORICAND SA VERIFICE”, chestia ca SUNT PLATITI sa nu o faca – e alta discutie, cancan, daca vrei.
   Pe scurt: autoritatile STIU. Dar nu vor, PENTRU CA POT, vezi fraza anterioara.
   End of story!
   Si poti comenta in continuare, va dovedi doar ca am dreptate 😉

 • Doamne bă Niros de sub ce piatră ai mai ieșit și tu? Aveam și noi aici o discuție cu argumente între adulți și hop și tu. Nu vrei să te duci la joacă?

  Răspunde
  • Am gasit o chestie scrisa de altii, mai destepti decat mine, dar tare se aplica si aici, bre salarm, consta in doar cateva intrebari, vezi daca poti raspunde la ele, desi poate sunt retorice:

   1. Este adevarat ca sunteti retardat?
   2. Cum comentati zvonurile cum ca ati fi retardat?
   3. Va considerati slab de minte?
   4.Cum se numeste incapacitatea de a intelege 10 raspunsuri la aceeasi intrebare. O putem considera ca si prostie?
   4. Ce parere are seful dvs. despre faptul ca sunteti batut in cap si destul de prost?
   5. Faptul ca sunteti prost de bubuiti, nu credeti ca reprezinta un impediment in cariera dumneavoastra?

   Altfel, placut weekendu’ si daca taceam, filozof ramaneam… sau ceva, sa fie bine, ca sanu fie rau 😛

 • Fetelor, get a room..e clar ca va placeți

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu