in Casual stuff

Alex Filip, blogger, antreprenor și invitat în podcastul Primii trei ani cu Casa Filip din Sarichioi, a lansat în primăvară Pickatrip, o platformă cu oferte bune și extra beneficii pentru vacanțe în România. Era un fel de Booking românesc dacă vreți, numai că modelul de business includea și un abonament ca să ai acces la oferte.

Plăteai 19 lei pe lună și puteai beneficia de tot felul de oferte și beneficii suplimentare la multe cazări mișto. Diferența față de Booking era că aici chiar erau niște oferte extra, chiar și peste ce ce prinzi la Booking cu Genius Level 2.

Începusem un draft prin vară, după ce am avut un o lună de trial și am notat așa:

Să luăm un caz concret. Armonia by Aristocratis, din Târgu Neamţ. Pe Booking ai 720 de lei pentru 3 nopţi în timpul săptămânii, pe Pickatrip ai 480 de lei. O economie de 240 de lei, din care ai acoperit abonamentul pe 1 an. În plus ai reducere 20% la restaurant şi poţi amâna sejurul dacă anunţi cu 3 cel puţin 3 zile înainte. Pe lângă anularea gratuită, care e disponibilă şi pe Booking.

Practic, eu văd 2 avantaje cu serviciul ăsta: 1) selecţie de oferte 2) preţ redus şi beneficii extra.

Numai că între timp Pickatrip a schimbat puțin abordarea, a pivotat cum se zice în limbajul start-up-urilor. Adică au acum o altă perspectivă de business, se vor concentra pe abonamente corporate pentru firmele care vor să ofere beneficii în plus angajaților.

Probabil că varianta cu abonamentul lunar către clienți finali ar fi mers mai bine înainte de pandemie, când lumea căuta să călătorească peste tot cu cele mai bune oferte. Iar abonamentul în sine se acoperea cam de la a doua excursie de cel puțin 2 zile, ofertele alea erau negociate direct cu proprietarii hotelurilor. 

Doar că în vremurile astea, cu un asemenea guvern, nici nu știi dacă ai voie să mergi până la magazin peste câteva zile, cum să te mai preocupe călătoriile?

Deci dacă aveți un business cu angajați și ați vrea să plusați un pic la beneficii, puteți vedea ce e cu Pickatrip. Sau vă puteți trage angajatorul de mânecă să ceară o ofertă.

Și, desigur, în ambele situații, puteți asculta episodul din podcastul meu cu Alex Filip chiar aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu