in Food

Pokeful – un restaurant cu mâncare sănătoasă în zona Dorobanți

S-a deschis recent Pokeful – un nou restaurant de tip fast-food în zona Dorobanți și am trecut pe acolo într-un weekend ca să testăm mâncarea. M-am ferit să pun în titlu ”fast-food” pentru că lumea îl asociază cu tot felul de chestii nesănătoase, iar ideea de ”fast food sănătos” până și mie mi se pare că sună aiurea.

Însă branduri precum SaladBox, Avocadoo, chiar și Pep & Pepper mi se pare că intră la mâncare sănătoasă pe care o poți obține rapid și se transportă ușor.

Din categoria asta este și Pokeful, care oferă niște boluri ”cu de toate”, unde aceste de toate sunt preponderent ingrediente fresh. Edamame, avocado, orez brun, spanac, morcovi, halloumi, ouă de prepeliță sunt doar câteva dintre ingredientele pe care le găsiți în bolurile de la Pokeful. Totul e pregătit în regim de fast-food, cu proceduri foarte stricte astfel că nu durează mai mult de 5 minute să ieșiți cu mâncarea de acolo.

Conceptual mi s-au părut apropiați de Avocadoo, însă aici parcă e mai multă mâncare. 

Există 2 tipuri de bol: cu carne/vegetariene și cu fructe de mare. În funcție de asta fiecare tip de bol vine cu câteva rețete, prima categorie conține rețete cu porc, pui sau chestii vegetariene și vegane. A doua categorie are fructe de mare: somon, ton, creveți.

Dacă nu vă convin cele 10 rețete pe care le propun ei, puteți să vă faceți singur o combinație. Totul în boluri mari sau boluri mici.

Mie mi-a făcut cu ochiul acest bol cu porc ”lipicios”, cartofi dulci prăjiți, edamame, morcov, ridichi, ceapă verde, castraveți, fulgi de migdale și ardei iute. A fost super fresh, chiar dacă e, probabil, cea mai ”nesănătoasă” variantă pe care o au ei disponibilă, cu acel porc cu sos și cu cartofii dulci prăjiți. Un astfel de bol mediu e 33 de lei și a fost suficient pentru o masă light.

Antonia a mers pe varianta de bol cu creveți care mai are și ridichi, spanac, edamame, orez brun, ananas, alge wakame, susan și ardei iute. Arată ca mai jos. Tot bol mediu, îl găsiți la 35 de lei. Am gustat și din ăsta, e foarte interesantă combinația, dar prefer porcul.

Au și diverse deserturi pe care nu le-am încercat, dar rămân pentru o dată viitoare. Merg tot pe ideea asta de boluri și au o vegan panna cotta, un orez cu cocos și o prăjitură cu ciocolată.

Locul în sine e foarte drăguț, dar e mic și nu prea sunt vremuri în care să mergi și să stai la restaurant să iei prânzul. Însă clar e un loc interesant în care poți opri să iei la pachet un prânz sănătos. Singura problemă e că sunt pe Intrarea Tudor Ștefan (strada care trece pe lângă acel Petrom de la Dorobanți) și acolo găsești destul de greu parcare în timpul săptămânii. 

Îi găsiți pe Facebook și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu