in Food

Cum e mâncarea de la Avocadoo – noul fast-food sănătos din Băneasa Mall

De câteva săptămâni s-a deschis un nou fast-food în Băneasa Shopping City, chiar în zona de food court. Nu ştiu exact cine a dispărut de acolo pentru a face loc noului restaurant, e posibil să se fi mutat Noodle Pack într-un alt spaţiu. Cert e că a durat o veşnicie să se deschidă acest Avocadoo, mai întâi a fost un teaser cu un avocado uriaş, apoi am văzut logo-ul, şi până la urmă l-au deschis.

Când am văzut meniul mi-a cam pierit entuziasmul, dar până la urmă am testat ceva de acolo într-o dimineaţă în care am mers la film.

Ideea e simplă, e un fast-food cu produse sănătoase pe bază de avocado. Au 3 tipuri de preparate: sandvişuri, salate şi boluri. Sandvişurile sunt pe bază de pâine (albă, neagră sau fără gluten), avocado şi, multe din ele, ou. La care se adaugă diverse alte ingrediente şi mică porţie de cartofi dulci la cuptor. Cu focusul pe „mică”. De fapt, totul e mic la preparatele lor.

Iată cum arată o porţie de „Cheese melt”. Bun gustul, săţios, dar până la urmă e o felie de pâine cu nişte omletă, guacamole şi ciuperci pe deasupra. 22 de lei.

Colega freelanceriţă cu care am luat micul dejun a ales un „pink hummus & feta”. Care e, practic, o felie de pâine neagră, cu hummus cu sfeclă roşie, avocado pe deasupra şi brânză feta. Tot 22 de lei.

N-are sens să mai spun că de 22 de lei mâncam un meniu complet la orice împinge tava decent.

Am văzut şi un bol cu salată (300 grame) şi mi se pare foarte mic şi acela. Evident, sunt nişte ingrediente pe care nu le întâlneşti la un fast-food: rodie, mango, alge, cartof dulce. Salatele şi bolurile sunt cam 30-35 de lei.

În concluzie, e bine că există şi o opţiune pentru vegetarienii pretenţioşi, iar Băneasa e un mall bun pentru aşa ceva. Însă e destul de scump. Râdeam cu Cristina că 7 lei e sandvişul şi 15 lei e taxa de hipster.

13 comentarii. Leave new

  • K-grill a disparut din peisaj pentru a intra Avocadoo. Noodle Pack este in mai stanga, cum intri in mall, pe langa Starbucks.

    Am incercat o salata de la Avocadoo in urma cu cateva saptamani si gustul a fost foarte ok. Intr-adevar, preturile sunt un pic cam mari, insa daca le compari cu cele de la Salad Box, care au devenit si ele exagerat de mari, raportul calitate-pret iese mai ok in favoarea Avocadoo.

    De la Avocadoo am mai luat si limonada, si ea a fost destul de buna (parca 10 lei a costat). In concluzie, e un loc ok de incercat din cand in cand, in momentele in care ti s-a luat de meniul celor din jur.

    Din Baneasa Mall mai recomand Pep&Pepper. Si ei se lauda ca au o latura “fresh” a mancarii.

    Răspunde
    • Așa e, K-Grill. Nu mâncam niciodată de acolo.

      Salad Box m-a tot dezamăgit în ultima vreme, am început să îi evit. Nu doar prețul, ci și calitatea slabă a produsului.

  • Dude, cum sa dai pe o salata 30 – 35 de lei?!

    Răspunde
  • Same here. Au micșorat porțiile, au mărit prețurile și au schimbat furnizorii la unele ingrediente (and didn’t change them with better options).

    Răspunde
  • Nu comentez preturile sau marimea porțiilior. Problema mea este legata de gust si de modul in care angajatii sunt pregatiti. Am incercat Buddha Bowl si am ramas dezamagit de cat de fada a fost aceasta salata, avand senzatia ca mananc plastic. Chiar daca nu am fost intrebat, angajatii mi-au aplicat un dessing nefericit (posibil maiioneza). Nu prea am motive sa revin

    Răspunde
  • Pai cand un avocado e 8lei la supermarket cat ai vrea sa fie la un restaurant? Mancarea este putina pentru ca asa se mananca in mod normal si sanatos, nu 3 feluri deodata. Mai multe mese si putin… Nu este un restaurant pentru cei care merg la impinge tava sau pentru cei care se bucura la cel mai mare sandvis de la mc si cartofi prajiti…

    Răspunde
  • Ok, cam câte sandvişuri faci dintr-un avocado? Eu aş zice vreo 3. Adică încasezi cam 60 de lei şi ai un Avocado care tu zici că este 8 lei. Şi la Mega Image este 7 lei, dar oamenii ăştia nu-l iau de la Mega Image şi nu ştiu neapărat dacă este bio.

    Uite altă variantă, tot de la Mega Image, 11 lei pentru 2 bucăţi. Deci 5,5 lei bucata. https://www.mega-image.ro/Fructe-si-legume-proaspete/Fructe-proaspete/Avocado/Avocado-ready-to-eat-2-bucati/p/24368

    Şi ei cumpără volume mai mari, prin urmare ajungem la un cost de… 2-3 lei pe bucată?

    Serios acum, porţiile sunt minuscule. Nu, în mod normal nu trebuie să dai 60 de lei pe 3 sandvişuri ca să zici că ai mâncat ceva. Asta e doar o chestie overpriced.

    Răspunde
  • Pai si? Asa se fac afacerile? Iti vand tie cu cat le iau si eu? Asa si 30lei pe 8 crispy e mult, dar na, acolo tine foame, a? 😛 Ca sa faci un castron de guacamole acasa, te costa undeva la 10lei…

    Răspunde
    • Valentin, am demontat ceea ce ai spus tu cu cei 8 lei, nu am spus că mă aştept să coste la fel de puţin ca acasă. Caută pe acest blog şi vei găsi articole despre restaurante care pot fi considerate de cei mai mulţi oameni drept scumpe. N-am o problemă să dau 1-200 de lei pe o masă de două persoane la restaurant şi aici mă gândesc la un fel principal şi o băutură fără alcool, cel mult desert.

  • Personalul fara chef de a te servi. Am vazut ca poarta manusi atunci cand lucreaza in bucatarie, insa aceeasi persoana care taie si pregateste preparatele, incaseaza si banii, pune mana pe card….cu aceleasi manusi…tipic romanesc.

    Răspunde
  • Cum spunea si cineva mai sus asa se fac afacerile, pe langa costul ingredientelor mai sunt de platit salarii taxe utilitati iar chiria intr-un mall nu cred ca e deloc ieftina, iar in mod normal ar trebui sa ramana si ceva profit.Normal fiecare restaurant are o anumita clientela iar unele nu se preteaza celor ce aloca un buget mic pe o cantitate mare de mancare, sunt foarte multe si pentru aceia.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu