De câteva săptămâni s-a deschis un nou fast-food în Băneasa Shopping City, chiar în zona de food court. Nu ştiu exact cine a dispărut de acolo pentru a face loc noului restaurant, e posibil să se fi mutat Noodle Pack într-un alt spaţiu. Cert e că a durat o veşnicie să se deschidă acest Avocadoo, mai întâi a fost un teaser cu un avocado uriaş, apoi am văzut logo-ul, şi până la urmă l-au deschis.

Când am văzut meniul mi-a cam pierit entuziasmul, dar până la urmă am testat ceva de acolo într-o dimineaţă în care am mers la film.

Ideea e simplă, e un fast-food cu produse sănătoase pe bază de avocado. Au 3 tipuri de preparate: sandvişuri, salate şi boluri. Sandvişurile sunt pe bază de pâine (albă, neagră sau fără gluten), avocado şi, multe din ele, ou. La care se adaugă diverse alte ingrediente şi mică porţie de cartofi dulci la cuptor. Cu focusul pe “mică”. De fapt, totul e mic la preparatele lor.

Iată cum arată o porţie de “Cheese melt”. Bun gustul, săţios, dar până la urmă e o felie de pâine cu nişte omletă, guacamole şi ciuperci pe deasupra. 22 de lei.

Colega freelanceriţă cu care am luat micul dejun a ales un “pink hummus & feta”. Care e, practic, o felie de pâine neagră, cu hummus cu sfeclă roşie, avocado pe deasupra şi brânză feta. Tot 22 de lei.

N-are sens să mai spun că de 22 de lei mâncam un meniu complet la orice împinge tava decent.

Am văzut şi un bol cu salată (300 grame) şi mi se pare foarte mic şi acela. Evident, sunt nişte ingrediente pe care nu le întâlneşti la un fast-food: rodie, mango, alge, cartof dulce. Salatele şi bolurile sunt cam 30-35 de lei.

În concluzie, e bine că există şi o opţiune pentru vegetarienii pretenţioşi, iar Băneasa e un mall bun pentru aşa ceva. Însă e destul de scump. Râdeam cu Cristina că 7 lei e sandvişul şi 15 lei e taxa de hipster.