Gata, ultimul articol legat de Black Friday-ul eMAG, promit! (nici dacă aveam campanie nu scriam atâtea :)) )
Am lăsat articolul ăsta pentru mai târziu special ca să văd dacă putem trage nişte concluzii legate de noul setup logistic al celor de la eMAG. Pe scurt, mie mi se pare că livrările s-au mişcat mai bine decât în anii trecuţi, iar acea promisiune cu 70% dintre comenzi livrate în 5 zile mi se pare că a fost îndeplinită. Spun asta doar din ce-am văzut în bula mea online, cei mai mulţi oameni ziceau că le-au ajuns deja comenzile.
Acum mă aştept la o mulţime de comentarii ale unor oameni care să-mi spună că nu-i aşa, că lor nu le-a venit comanda încă.
Eu am dat în total 7 comenzi la eMAG, din care 6 au fost deja livrate. Şi am avut inclusiv comenzi în showroomul Băneasa (am ajuns în timpul zilei şi nu era coadă prea mare) şi în EasyBox.
Am luat pentru mine şi pentru familie:
- două pachete ESET Internet Security pentru 3 dispozitive, 12+12 luni
- Slow cooker CrockPot digital de 4,7 litri
- Sandwich maker – unul low cost, nimic special
- Aparat de tuns, acesta recomandat de Radu – pe care mi l-am luat şi pentru mine în urmă cu ceva timp
- Aspirator fără sac Rowenta de 750W – care mi se pare o super investiţie, suge mai bine decât o guvernare PSD, nu mai rămâne nimic
- Ghete Geox fără şireturi – acestea n-au venit încă
În afară de aspirator nu prea planificasem nimic, antivirusul, CrockPotul şi ghetele au fost un „bonus” de vreo 700 de lei.
Aspiratorul a venit primul, fiind şi primul comandat. Dacă aţi comandat un frigider, o maşină de spălat sau un aragaz de la eMAG, atunci cineva din satul Bâcu, comuna Joiţa, lucrează pentru voi ca să vi-l livreze cât mai repede.
Acolo este noul depozit eMAG, cel mai mare depozit din S-E Europei, întins pe o suprafaţă de 126.000 metri pătraţi. L-am vizitat înainte de Black Friday, era plin cu produsele pentru perioada de sărbători. Ca idee, parcul Cişmigiu are 150.000 de metri pătraţi, deci cam atât de mare e şi depozitul.
În perioadele de Black Friday vor fi acolo cam 6 milioane de articole, în timp ce în mod normal vor fi cam 4,5 milioane de articole. Investiţia a fost de 65 de milioane de euro, iar depozitul a fost construit în doar 11 luni de o firmă românească, BAU Construct. În caz că aveţi nevoie vreodată de un depozit cât 20 de terenuri de fotbal, acum ştiţi la cine să apelaţi.
Pe terenul respectiv (care are 600.000 de metri pătraţi) se mai construieşte încă un depozit, care va avea cam 106.000 metri pătraţi, în care se vor ţine articolele mici. Practic, eMAG vrea să îşi aducă toate produsele într-un mare complex logistic, ceea ce probabil că va însemna că în viitor vor putea consolida comenzile mult mai eficient. Nu ştiu dacă se va ajunge până la punctul în care să-ţi comanzi un frigider şi o carte de bucate şi să-ţi vină ambele în aceeaşi livrare, însă cred că acolo ar fi ţinta.
În caz că vă întrebaţi, aşa arată o parcare cu vreo 60 de tiruri. Din păcate nu e nicio dugheană cu mititei acolo, dar nu e timpul pierdut. Sunt convins că patronii de la Deduleşti ar vedea imediat potenţialul aici.
E clar că există capacităţile de a mişca volume uriaşe, acest depozit are vreo 120 de porţi de încărcare, în perioadele de vârf e planificat să plece câte un tir la fiecare 10 minute numai de la FAN Courier. Şi mai sunt şi alţi curieri cu care lucrează eMAG. Însă nu depinde doar de ei. Momentan nu există o legătură directă la autostradă, aşa că tirurile trebuie să meargă nişte kilometri buni până în punctul în care pot intra pe A1. Din punctul meu de vedere acolo ar trebui chiar lărgită autostrada, la câte TIRuri vor trece pe acolo zi de zi. Probabil că asta s-ar întâmpla într-o ţară civilizată destul de repede, fiind vorba de un mare plătitor de taxe, un business care produce locuri de muncă şi continuă să se extindă.
Alte poze:
2 comentarii. Leave new
Într-adevăr au livrat comenzile foarte rapid anul acesta, însă doar coletele de dimensiuni mici și medii. Cele mari nu s-au livrat încă.
Eu de exemplu am comandat o mașină de spălat vase, până ieri a fost în „Plată acceptată”, iar de aseară a ajuns „în depozit curier”.
Și mai am colegi la muncă care încă așteaptă livrarea la produsele mai voluminoase, în schimb cele de mici dimeniuni au fost livrate într-un timp relativ scurt.
Nu mă plâng de durata livrării pentru că mi-am asumat-o, știind că nu va fi posibil să o livreze prea curând.
Oricum, per ansamblu, mă așteptam la timpi de livrare mai mari, având în vedere estimările de vânzări mult mai mari ca anul trecut.
Se mai fac angajari eu vreu sa lucrez in domemiul de ambaltor mamual sau etichietare se mai fac angajari