Uitându-mă la ce conţinut e pe net în perioada asta îmi dau seama cât de mult s-a extins Dante International în ultimii ani. Mai întâi cu eMAG, apoi cu Fashion Days, easyBox, SameDay, Tazz, acum şi cu Freshful. Eu unul interacţionez lunar cu vreo 2-3 dintre entităţile astea. Cred că cine se uită din afară zice că bloggerii şi vloggerii fac campanii pe bandă rulantă, dar realitatea e că pur şi simplu grupul ăsta de companii a ajuns să facă parte din viaţa noastră, a tuturor, fie că suntem creatori de conţinut sau nu.

Am dat prima comandă la Freshful şi pot să revin cu impresii. Înainte de toate trebuie să mărturisesc că n-am folosit Bringo, nici măcar în lockdown, am preferat să ies la cumpărături cu mănuşi, mască şi ce se mai purta pe vremea aia. Mi s-a părut că e util să mă mai plimb printre rafturi şi să văd chestii. De fapt, în general sunt genul de om care se mai orientează şi la faţa locului. Îmi mai vin idei de mâncăruri pe loc, mai cumpăr şi în funcţie de ce-a mai apărut nou (în special dulciuri şi diverse băuturi).

De-aia îmi place şi nu-mi place în acelaşi timp conceptul ăsta de home delivery pe mâncare de supermarket. Sigur, economisesc timp, dar pentru mine nu e o corvoadă vizita la supermarket, plus că sunt foarte rapid, nu-mi ia mai mult de 20 de minute o vizită de-asta. Cu tot cu drumul să zicem jumătate de oră, dar uneori scap şi mai rapid.

Ce-mi place la concept în sine e că poţi să verifici preţurile şi să-ţi faci o listă în timp. Adaug o săptămână întreagă nişte produse, în funcţie de când îmi aduc aminte că-mi lipsesc, apoi dau direct comanda. Iar cu preţurile poate văd vreo ofertă bună la un produs mai scump şi fac atunci o comandă cu mai multe lucruri. 

Ce-mi place punctual la Freshful e că ai posibilitatea să te legi la contul eMAG şi să plăteşti cu cardurile salvate acolo.

Preţurile nu sunt mici, dar depinde şi ce oferte mai prindeţi. Am comparat preţuri pe care le ştiu foarte bine, de exemplu apa plată Dorna, e 2.69 lei o sticlă de 2 litri, eu cumpăr cu 2.15 lei de la Metro. Însă apa minerală Dorna are un preţ bun, 2.05 lei sticla. La detergent am dat iar de un preţ mare, nişte capsule Persil erau 44 de lei la Metro şi 71 de lei pe Freshful. Pe de altă parte Metro permite accesul doar cu legitimaţie şi e mai mult pentru oamenii cu firme, chiar dacă îţi permit să cumperi şi pe persoană fizică.

Sunt tot felul de promoţii, 3 la preţ de 2, articole cu preţuri speciale, acolo puteţi compensa mult. Cu timpul cred că vor avea oferte tot mai bune, pe măsură ce le creşte rulajul.

Dincolo de asta mi-a plăcut experienţa cu totul. Am ales produsele, am selectat un interval orar, apoi fix în acel interval orar a sosit curierul cu plasele din imaginea de mai sus. Cam multe plase, dar se mai descurcă ei să economisească pe parcurs, nu vor trimite mereu aşa.

E mişto că au tot felul de produse româneşti în acelaşi loc, lucruri pe care trebuie să le comanzi separat în mod normal. Au pâine şi biscuiţi cu seminţe de la MamaPan, au şi produse de la Valeputna, plus mulţi alţi mici producători români. Mi-ar plăcea să existe o selecţie prin care să-i poţi descoperi pe toţi, nu doar după categoria de produs, că uneori ai vrea să vezi chestii de la mici producători locali, fără să ai neapărat un anumit lucru în cap.

Ce aştept de la Freshful pe termen lung: oferte mai bune şi o diversitate de produse. Astea sunt convins că vor veni cu timpul. Poate o integrare cu Genius, chiar dacă se va cheama Genius PLUS sau ceva de genul. Nu m-ar deranja să dau nişte zeci de lei în plus pe an ca să am livrarea gratuită mereu. E doar 13 lei livrarea acum, însă dacă mai adaug şi costul mai mare al produselor, ajung să mă gândesc de 2 ori dacă să dau comanda sau nu.

Per total e un serviciu mişto, care va prinde foarte bine pentru o anumită categorie de public. Mie n-o să-mi oprească vizitele săptămânale la LIDL sau Metro, dar poate fi o variantă pentru comenzi de produse ce se găsesc mai greu. Pentru părinţii de bebeluşi sau oameni super ocupaţi care stau în work from home este o variantă excelentă, nu mai e nevoie să ieşi din casă şi supravieţuieşti doar din comenzile astea.

 

1 comentariu. Leave new

  • Am dat si eu comanda, a venit un baiat cu o ladita verde, pungile, produsele alandala pe acolo. Mi le-am cules eu, pus in pungi, bagat in apartament. Am mai comandat de la mega image(via emag) si produsele veneau ambalate cum trebuie(inclusiv sticlele ambalate separat) Comanda a mai venit si incompleta iar singura modalitate de contact e o adresa de email..

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu