Nu sunt băutor de cafea, dar urmăresc „fenomenul” de când am luat un aparat Dolce Gusto pentru birou. Mai bea lumea pe aici, mai vine cineva la vreo întâlnire (rar, de când cu pandemia, dar se întâmplă) mai fac eu câte un Nesquick. Plus că am făcut episoade din Primii trei ani cu Vlad Buda (de la Steam Coffee Shop) şi Anca Ungureanu (de la Beans&Dots) şi îmi place mult mirosul de cafea proaspăt măcinată. Sunt apropiat de cafegii, fără să consum.

Singura chestie care mă enervează e că aparatele de la diferite branduri te închid într-un anumit sistem de capsule care nu sunt niciodată compatibile între ele.

Intri să cauţi cafea şi dincolo de aia simplă, ambalată, ai tot felul de variante de capsule. Trebuie să le studiezi atent ca să-ţi dai seama dacă funcţionează sau nu pentru tine.

La Beans & Dots au adus recent capsule de la The Barn, prăjitoria din Berlin care le furnizează de ani buni cafeaua. Numai că nu sunt disponibile capsulele decât cu Nespresso. Dacă iau aparat Nespresso nu mai pot să-mi fac Nesquick, plus că la noi nu prea se bea cafea, ce să facem cu două aparate? Mai sunt nişte capsule cu ciocolată caldă Milka, dar alea sunt doar pentru aparatele Tassimo, ceea ce ar însemna să avem 3 aparate. 

Aştept cu interes vreo invenţie deşteaptă care să facă un fel de adaptor pentru toate aparatele astea. Să ai un singur aparat şi să poţi să-ţi iei ce fel de capsule vrei, fără să-ţi mai pese exact de compatibilităţi.

5 comentarii. Leave new

 • Un adaptor, cum zici tu, ar fi aur, doar ca nu prea este posibil – fiecare aparat are ecosistemul lui, capsulele la unele sunt mai plate, la altele mai inalte, la altele mai mult inalte decat plate – etc., ai inteles ideea…
  Adica fac tot ce pot ca sa te tina captiv.
  Deci ori iti iei aparat „din ala scump” si cu rasnita „ceramica” – sau care or mai fi ultimele fitze acum – si iti faci din cafea boabe ce vrei tu, sau cumperi cafea macinata si o faci la nisip, aragaz etc.
  Dar, repet: as plati sa am un asemenea adaptor! 🙂

  Răspunde
  • Asta e faza, că la mine e strict moft. Din moment ce nu beau cafea. Aş lua pentru Antonia şi pentru cine mai vine pe la birou, dar realist vorbind nu se justifică alt aparat.

 • La cat de ieftine sunt aparatele, nu mi se pare ca e chiar asa greu sa ai mai multe aparate. Un expressor automat adevarat (cafea boabe) costa 1500+ lei. Jucariile alea costa 100-200 lei fiecare. Mie mi se pare ca merg pe modelul de afaceri al imprimantelor cu jet de cerneala. Vand expressoarele in pierdere ca apoi sa castige din vanzarea de capsule. Doar spatiul din bucatarie vad sa fie un impediment, ca expressor-ul costa cat o masa la un restaurant in 2 persoane.

  Răspunde
 • Defapt pentru dolce gusto se găsește adaptor pentru capsulele nespresso. Găsit pe eMag undeva la 125 lei

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu