Later edit: înregistrarea episodului este aici.

Am întrebat de câteva ori pe Facebook ce invitaţi să mai aduc la Primii trei ani. Oana Botezatu a fost unul dintre răspunsurile pe care le-am primit cel mai des.

Ştiu de câţiva ani ce magie se întâmplă la Cup&Candle şi am primit de-a lungul timpului câteva lumânări făcute de ei. Sunt cu adevărat speciale, ard o grămadă şi parfumurile lor îţi rămân întipărite în minte.

Mă aşteptam la o discuţie mişto, dar nu mă aşteptam să stăm la poveşti aproape 2 ore şi să curgă totul atât de firesc. Am discutat despre cum a început Cup&Candle dintr-o curiozitate, cum s-a transformat într-un hobby, iar abia apoi într-un business.

O creştere lentă şi sigură pentru 2 oameni care şi-au unit eforturile să facă lucrurile să meargă. Pentru că Oana îl are alături pe soţul ei, Eugen, în povestea asta. Ce iese dintr-o colaborare a unei jurnaliste cu un avocat? Un business cu lumânări de soia care a setat un trend pe piață și a format o comunitate extrem de solidă.

Am atins cu Oana și subiecte mai sensibile cum ar fi lipsa târgurilor din perioada asta pandemică, explozia de branduri care fac lumânări cu ceară vegetală și cum gestionează ea concurența care uneori nu e deloc loială sau lipsa de predictibilitate a furnizorilor români. De fapt, de când am început să pun și eu umărul la Aceeași Mărie, sunt curios cum fac oamenii de business din România slalom printre deadlineuri ratate de furnizori și calitate uneori îndoielnică. Pentru că nu poți să scoți pe piață ceva ce nu te mulțumește pe tine în primul rând, așa că schimbi furnizori, îți iei toate măsurile de precauție și, în final, speri să iasă bine ca să nu fii nevoit să rămâi cu niște produse cu probleme.

Recunosc că m-am regăsit în povestea Oanei şi a soţului ei, cam aşa abordăm şi noi lucrurile la Aceeaşi Mărie, cu Antonia care încearcă mereu să scoată cât mai multe produse şi eu care încerc să o aduc cu picioarele pe pământ arătându-i excelul cu calcule.

Diseară, de la ora 22:00 puteţi să ascultaţi emisiunea pe UrbanSunsets.com. Iar mâine dimineaţă veţi găsi înregistrarea pe StarCast.ro. Deja avem online emisiunile din primele trei sezoane, plus o parte din arhiva UrbanSunsets.com.

PS: Primele trei sezoane sunt integral şi pe Anchor.fm | Spotify | Google Podcasts | Apple Podcasts.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu