in Gânduri de zi cu zi

Care e obiectul care v-a îmbunătăţit viaţa în ultima vreme?

Mi-a venit în cap întrebarea asta într-o noapte târzie care m-a prins în noul nostru colţ de citit din sufragerie. Văzusem la Miruna câteva răspunsuri interesante la o întrebare similară, şi chiar în momentul ăla mă bucuram de liniştea aia de noapte.

Uscătorul terminase un ciclu cu nişte haine, maşina de spălat vase încă îşi făcea treaba, aspirasem rapid prin toată casa cu Dysonul şi mă bucuram de o carte bună într-o lumină caldă, cu o lumânare de la Cup&Candle (poate că era chiar Tihnă).

Cred că abia acum, la începutul ăsta de an, am simţit că lucrurile s-au aşezat, în sfârşit, în casa care deja nu mai e nouă. Sunt foarte puţine lucruri pe care le mai avem de îmbunătăţit şi niciunul nu va avea un impact major, aşa cum au avut uscătorul, maşina de spălat vase, noul aspirator şi colţul de lectură, cu fotoliul şi lampadarul. 

Locul respectiv ne-a schimbat foarte mult dinamica timpului petrecut în casă. Citeam şi înainte, dar asta se întâmpla în dormitor, aşa că de multe ori adormeam rapid. Acum ne cam batem pe zona cu fotoliul, iar biroul a început să adune praf (la figurat, că îl ştergem, evident). 

Însă toate achiziţiile astea, cumulate, au schimbat multe lucruri în bine, au eliminat pain point-uri, cum se zice în limbaj corporate. Timpul de curăţenie în casă a scăzut, timpul de uscare a rufelor a dispărut, practic, ceea ce a adus şi coşul de rufe aproape de zero, chiuveta e mereu goală. Mai mult timp pentru filme, pentru citit, pentru somn. 

Dacă aş fi ştiut că uscătorul şi maşina de spălat vase produc schimbări atât de mari, cu siguranţă le-aş fi luat mai devreme. 

E ceva care să vă fi îmbunătăţit viaţa în mod similar?

7 comentarii. Leave new

 • Filtrul de apa de la robinet. Nu mai exista sticle de apa in casa, nu mai e grija ca nu e suficienta apa in casa, plus, cheltuieli mai mici.

  Răspunde
 • La mine ar fi produsele de la TP-Link, alea destepte Tapo – mi-am luat de toate, de la benzi led, becuri, prize, camere video – si le-am imprastiat prin toata casa. Acum totul este ba programat sa se aprinda singure seara si sa se stinga pe la 12 noaptea cand ne bagam la somn, sau la un tap distanta din telefon.

  Ba chiar am reusit si niste lumini de dulap de la Ikea sa le leg cu o priza Tapo la un buton cu hub Tapo pe care apas cand am nevoie sa imi lumineze dulapul de haine ca in episoadele alea din MTV Cribs! Acum nu mai bajbai in intuneric dupa vreun ciorap pierdut.

  Am incercat si de la Google, si de la Amazon, nope, nu se ridica la fiabilitatea astora de la Tapo – pica curentul, sau internetul cat o vrea el, cand isi revine totul inca functioneaza la fel cum a fost si inainte. Nu ma mai vad fara nebuniile astea prin casa – iluminatul casei e la un swipe si tap din telefon, de oriunde. Vis!

  Răspunde
  • Interesant cu ledurile alea! Şi eu mă gândeam să pun ceva de genul ăsta în bucătărie, să văd cum negociez cu Antonia 😀

   Avem deja câteva prize care acţionează lampadarul şi nişte veioze din dormitor. Plus o priză care e legată la instalaţia de brad când e cazul. Dar cam atât momentan.

 • „Dacă aş fi ştiut că uscătorul şi maşina de spălat vase produc schimbări atât de mari, cu siguranţă le-aş fi luat mai devreme.”
  Acum stii 😀
  Altfel, am schimbat cana filtranta Brita cu un rezervor Brita, care este mai mare. Aceleasi filtre, capacitate mai mare.
  Motanul iarasi este de mare impact, recomand oricui sau, dupa caz, un caine, desi pisica este mult mai usor de avut grija de ea.
  Ce ar mai fi? Sigur mai sunt dar scapa.

  Răspunde
 • Masina de spalat vase, masina de uscat rufe, aspiratorul cu acumulator si filtrul de apa (nu cana filtranta).

  Răspunde
 • Ce lampadar ai luat?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu