Se împlinesc vreo 3 luni de când am luat uscătorul de rufe şi am nişte concluzii după folosirea intensă.

E un obiect care ne-a ajutat să spălăm mai multe haine. Problema nu era la spălare, desigur, ci la uscare. Deşi aveam două uscătoare metalice, iarna devenea incomod să le întindem pe amândouă şi să creştem în acest fel nivelul de umiditate din casă.

Fiind multe haine, dura vreo 2-3 zile să se usuce, aşa că între timp spălam altceva şi astfel cel puţin un uscător era mereu întins prin sufragerie. Ceea ce provoca o problemă şi legată de curăţenie (spălat, aspirat) pentru că trebuia să muţi uscătorul sau să îl ocoleşti. Neplăcut.

În plus, hainele rămâneau mai mult timp în coş, până când ne organizam să le spălăm, să le întindem etc.

Acum nu doar că am ajuns la un coş aproape de zero, dar impresia mea este că avem toate hainele mai curate. Nu că am fi mers cu hainele murdare înainte, dar le purtam clar de mai multe ori. În special pantaloni sau anumite bluze pe care nu le îmbrac des. Cred că şi lenjeria o schimbăm mai des decât înainte, feelingul general este că hainele sunt mereu curate fără eforturi prea mari.

În acelaşi timp asta înseamnă şi că rulăm mai puţine haine. Dacă multe dintre ele se întorc rapid în dulap, asta înseamnă că au dispărut timpii în care erau în coşul de rufe sau pe uscător.

Desigur, asta le va toci mai repede, e adevărat. În plus, uscătorul în sine îmbătrâneşte ţesătura, de-asta multe haine au pe etichetă un semn care interzice uscătorul.

Dar n-am o problemă cu prosoapele care se duc mai rapid sau cu lenjeria care va trebui schimbată peste câţiva ani. Mi se pare că beneficiul adus de uscător acoperă această problemă a uzurii.

În continuare nu băgăm orice la uscător, am băgat la program de sensibile o cămaşă care avea uscătorul pe etichetă şi mi se pare că s-a micşorat cam cu 10%, dar cred că e singura problemă notabilă pe care am avut-o până acum şi nici nu sunt convins că e aşa pentru că n-o probasem decât o singură dată.

În rest nu sunt haine pe care să le fi stricat cu uscătorul, nimic dintre acele poveşti de groază pe care le-am mai auzit înainte să ne luăm aşa ceva. Recomand acest un model de la Electrolux sau orice alt model din zona mai scumpă, adică nu-l luaţi chiar pe cel mai ieftin cu aşteptarea să vă livreze aceeaşi experienţă.

4 comentarii. Leave new

 • Mă bucur că l-ai luat și că îl folositi – asa eram si eu la început, băgam mereu la spalat, chiar daca nu era neaparat nevoie sau urgent, atat de incantat eram. Îl folosim si acum, inclusiv la spălat acele preșuri din băi (sunt doar din microfibra, nu au cauciuc sau alt material antiderapant). Evit sa bag lucrurile care au simbolul uscator taiat pe eticheta (am pățit-o cu câteva bluze sport sau tricouri din bumbac care au devenit slim fit și mai scurte). Pe astea le întind afară. În rest e minunat, mai ales cand vad cate scame raman in filtru dupa uscare.

  Răspunde
 • Eu încerc în ultima perioadă să evit să mai bag haine la uscător. Prosoape, lenjerie și altele da, dar hainele am început să le pun din nou pe uscător, cu tot disconfortul de rigoare.
  Motivul e că mi-am distrus o grămadă de haine la uscător. Blugii care aveau eticheta aceea de piele s-au făcut varză la etichetă, o grămadă de tricouri mi s-au micșorat și nu le mai pot purta.
  Într-adevăr, nu m-am uitat foarte activ la eticheta hainelor..dar totuși, cam tot ce am băgat la uscător s-a degradat într-o măsură mai mică sau mai mare după câteva uscări.
  E adevărat, am o mașină de spălat 2 in 1 (LG), cu funcție de uscare pe care l-am schimbat recent. Modelul vechi tot 2 in 1 era, dar parcă era mai blând cu hainele (folosit vreo 4 ani) și era mai eficient.
  Varianta cealaltă ar fi să mai iau un uscător dedicat.

  Răspunde
 • I-ai conectat scurgerea de condens la canalizare, sau acumulezi in rezervor si arunci apoi?
  Cureti sau aspiri filtrul de scame chiar dupa fiecare utilizare?

  Răspunde
  • Nu am conectat-o, arunc apa după fiecare ciclu, dar aș cam vrea să văd ce trebuie făcut ca să scap de asta.

   Da, încerc să curăț și scamele de fiecare dată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu