La începutul lunii au fost reduceri pe siteul Taschen – o editură din Germania care scoate nişte cărţi foarte mişto. Probabil că aţi mai văzut prin Cărtureşti diferite cărţi de-ale lor, în special pe artă au nişte serii foarte mişto.

Nu ştiu cum am nimerit acolo fix când erau reduceri, e posibil să fi intrat înainte şi să fi fost retargetat în perioada respectivă. Cert este că anunţau reduceri de până la 75% la unele titluri.

Cărţile lor sunt destul de scumpe, pornesc de pe la 89 de lei pentru seria cu artişti celebri. Vorbesc de preţul din Cărtureşti, desigur. Pe siteul oficial cărţile respective sunt 15 euro, deci nu e o diferenţă uriaşă dacă iei în calcul şi transportul.

Însă cărţile astea erau la 8 sau chiar 6 euro. Să iei cu 30 de lei o carte pe care o găseşti în mod normal cu 90 de lei în librării chiar e o mare afacere, aşa că ne-am pus pe comandat. Cred că am stat vreo 2 ore cu Antonia şi am făcut o listă lungă cu tot ce ne-am dori de acolo. Apoi am început să tăiem pentru că iniţial costul sărea de 400 de euro. Sigur, ne plac cărţile şi astea aveau nişte preţuri foarte foarte bune. Culmea, că noi suntem d-ăia care le şi citesc, nu doar le pun în bibliotecă să arate frumos, dar 40 şi ceva de cărţi era cam mult.

Ne-am rezumat la vreo 16 bucăţi şi o sumă mult mai mică în final, însă m-am abonat la newsletterul lor şi aştept următoarele reduceri.

Pentru mine am luat doar 4 volume, dar au făcut cam cât toate celelalte 12 pe care le-a ales Antonia, poate şi mai mult.

Am prins America 1900 la 30 de euro, redusă de la 60 de euro. O răsfoisem într-o librărie şi mi s-a părut bestială, dar era aproape 400 de lei şi am decis că n-o să dau niciodată atâţia bani pe ea. 150 de lei mi se pare o pomană.

Alt capriciu pe care mi l-am făcut a fost Frank Sinatra Has a Cold – o carte despre cum s-a scris cel mai celebru portret din istoria jurnalismului, apărut în revista Esquire în 1966. 15 euro, redusă de la 60.

Am mai luat și o carte dedicată anilor ’50 din advertisingul american. Un album superb cu foarte multe reclame mişto din vremea aia. Probabil că în timp o să iau toată colecţia, au de la anii ’40 până la anii ’90.

Şi ca să ne pregătim pentru o viaţă viitoare am luat şi Living in Tuscany, o carte care prezintă diferite vile superbe din Toscana. Tot 15 euro, redusă de la 25.

Culmea e că după ce am făcut calcule privind kilogramele şi categoria de transport la care ne încadrăm, am descoperit că avem livrare gratuită (probabil că e peste 100 sau 150 de euro).

Cărţile au venit după vreo săptămână, cu Urgent-Cargus (trimise în ţară cu DHL) şi au ajuns la noi după câteva poticneli, desigur.

3 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu