in Contraste

S-au afişat sumele de plată pe ghişeul.ro, tata are de plată 500 de lei pentru locul de parcare din Militari. Se pare că e în zona B, chiar dacă e în mijlocul cartierului, nu pe la Grădina Botanică sau prin vreo zonă bine cotată. Eu mă aşteptam să fie în zona C, adică la 400 de lei.

Cred că am mai spus-o şi aici, pe blog, era penibil acel preţ de 66 de lei pe an. Au crescut de 7.5 ori preţul de la un an la altul, cam brusc.

Însă măcar să se facă ceva cu banii ăia, să nu ajungă pe apa sâmbetei. Momentan scăpăm de gioarsele parcate de ani de zile în acelaşi loc. Ştiţi voi, alea ţinute acolo, „că nu cer de mâncare”. Uite că acum cer. Dacă 66 de lei mai dădeai pe an, cred că 500 de lei nu prea îţi vine să bagi într-o maşină pe care n-o foloseşti.

Ce mi-a atras atenţia este diferenţa dintre impozitul pe locuinţă (sub 200 de lei) şi taxa pe locul de parcare, 500 de lei. Chiar se plângea cineva prin presă că e mai scump „impozitul” pe locul de parcare de 5 metri pătraţi decât cel pe un apartament de 60 de metri pătraţi. Numai că una e taxă de închiriere şi cealaltă e taxă pe proprietate. Nu e chiar acelaşi lucru. Însă impozitul pe locuinţă rămâne şi el destul de mic.

Toate chestiile alea pe care le vedem în Vest se fac cu bani. Statul dă, dar statul şi ia mult mai mult.

E de datoria noastră să le cerem cu furca în mână să facă ceva util cu banii ăia. Mai ales că acum suntem supăraţi că plătim mai mult.

2 comentarii. Leave new

  • Da, dar cine? Ca noi suntem ocupati! Lasa, sa faca altii mai bine…
    Pe principiu’ „las-o ba ca mere-asa” 🙁
    You know the drill – or the mandrill 😉

    Răspunde
  • Vor creste si impozitele pe locuinte, terenuri, stai linistit. Problema e insa cea pe care o sesisezi si tu: ce face statul roman cu banii astia pe care ii ia de la cetateni? Cine ne garanteaza ca daca vom plati mai mult chiar vom beneficia de ceea ce nu avem acum (scoli, spitale, autostrazi etc. adica infrastructura)? Eu sunt tare pesimist….

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu