in IT

Următorul meu telefon va fi tot un flagship de la Samsung

În 2018 mi-am luat un Samsung S8, după ce îl testasem cu succes vara anterioară, la Untold, când a fost, de altfel, și singurul contact comercial cu brandul.

S8 a fost un telefon excelent, mi-a plăcut foarte mult că era mic, mi-au plăcut marginile alea rotunjite, camera făcea niște poze foarte bune pentru momentul în care a apărut (primăvara lui 2017). 

Am avut tot felul de peripeții cu telefonul ăla, după doar câteva luni l-am strivit într-un scaun de cinema și am spart ecranul și spatele, au fost înlocuite pentru 1000 și ceva de lei, apoi l-am folosit fără probleme până în 2021. Când am reușit să-i sparg iar ecranul.

Bateria nu prea mai ducea, devenise sâcâitor că n-avea o cameră Wide, iar spațiul intern (64 de GB) era insuficient.

Planul era să trec la S10, care avea și ecran rotunjit, și jack audio, și cameră Wide. Un S8 perfecționat, cum s-ar zice. Dar mi s-a părut că e greșit să investesc într-o tehnologie apărută în 2019. Nu sunt genul care să-și schimbe telefoanele de la un an la altul.

Rămăsesem setat pe S20, care avea o tehnologie suficient de nouă și ecranul ăla curbat care mi-a plăcut întotdeauna. Am stabilit că rezist fără jack.

Până la urmă mi-a făcut Antonia o surpriză și mi-a luat cadou de ziua mea un S21, ocazie cu care am pensionat vechiul S8. Am reușit să mă obișnuiesc și cu ecranul drept, și fără jack (deși uneori mă cam încurcă chestia asta), iar telefonul este unul foarte bun. N-am avut sentimentul ăsta de liniște decât la flagshipurile Samsung. Pur și simplu face tot ce am nevoie să facă, fără să-mi dea bătăi de cap.

Însă ce m-a câștigat și pentru generațiile viitoare a fost tranziția extrem de simplă de la S8 la S21. Eram pregătit pentru câteva zile de acomodare, pentru o experiență relativ chinuitoare, așa cum mi s-a întâmplat de fiecare dată la schimbarea telefonului. În schimb a fost totul super ușor, am instalat o aplicație de la Samsung, sugerată la setup, apoi mi-a transferat absolut totul pe noul telefon. Mi-a făcut o clonă a vechiului S8, păstrând fiecare setare, fiecare widget.

De-asta o să rămân la Samsung și pentru generațiile următoare. Probabil că n-o să fie nou lansatul S22, mai degrabă S24 sau S25, depinde cum evoluează tehnologia și câtă nevoie voi avea de upgrade, dar mă încântă gândul că în sfârșit a reușit și un producător de Android să vină cu ceva ce Apple avea de mulți ani pe iOS. 

Și apropo de Samsung și lansarea recentă, mi-a făcut cu ochiul și tableta Tab S8, puteți afla mai multe detalii la Revo (de unde am luat și poza, de altfel).

6 comentarii. Leave new

 • Smart Switch exista de mult timp, eu am folosit-o sa trec de la s2 la s5, apoi la s7 si apoi la s10e. Nu e vreo inventie apple. La inceput erai obligat sa folosesti fir intre ele (primeai un adaptor OTG in pachet), apoi au bagat si varianta wireless. De la s5 la s7 mi-a copiat absolut tot. La S10e a pierdut iconitele aplicatiilor preinstalate (camera, gallery si altele).

  Răspunde
 • Eu nu înțeleg povestea cu smart switch. Eu când bag contul de google, telefonul nou este identic cu cel vechi. Absolut toate setările vechi sunt păstrate. De exemplu, inclusiv night mode.

  Răspunde
  • Şi toate pozele dintr-un telefon în altul, şi Notes din aplicaţia Note, şi wallpaper, şi sonerie şi ordinea iconurilor de pe homescreen?
   Eu n-am mai avut niciodată un transfer atât de smooth. Ultima oară am trecut de la LG G4 la S8, înainte de asta am avut un HTC One mini, înainte nici nu mai ştiu. Dar mereu era o mare bătaie de cap.

 • Da. La mine este identic. Inclusiv pozele. Tot. Transfer de la Samsung la samsung. Nu stiu la altele. Dar cred ca important este contul de google. Probabil ca dacă sunt alta firma, fie și tot cu android, sa fie niște diferențe, normal.
  P.S. Nu se păstrează parolele de la bănci. Ceea ce mi se pare normal. Iar pentru asta, din păcate, trebuie mers la banca. Mai puțin ING.

  Răspunde
 • Eu am avut un S20 Ultra (Exynos) și a fost cel mai prost telefon pe care l-am avut vreodată.

  Mi-am cumpărat recent un iPhone 13 Pro Max și…eu văd o diferență uriașă, de la iOS până la aplicații.

  E bine să mai schimbi din când în când tabara.

  Răspunde
 • Cand treci de la un telefon la altul si sunt acelasi brand este efectiv copiat total telefonul. La toate branduri, treci de la Iphone X sau 13, bam indentic totul. Treci de la Samsung 8 la 22, bam identic totul. La Huawei, Oppo, Xiaomi, Motorola etc. totul identic. Cand treci de la un brand la altul e frecuș mult, mai ales dacă folosesti aplicatiile brandului respectiv pt. alarme, vreme, notite, sport tracking etc.
  Mie sincer in pare rău de Huawei, era atât de bine făcut soft-ul. A avut toată familia mea, dar acum a trebui să le schimbăm. Tata Iphone 12, mama Samsung 21, eu Oneplus Nord 2. La 3-4 luni de la schimbare, ambii părinții imi spun ca vai ce simplu si ușor era pe Huawei. Eu la Oneplus pot să zic că se aproprie foarte mult de Huawei, dar nu are aplicatie de muzica și aia de sport era proastă rău, in rest telefonul e țuț.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu