Oare cum o dormi ăsta noaptea?
Cât tupeu poți să ai ca să faci una ca asta?
Nu îi e puțin jenă față de cunoscuți, de familie?

De câte ori nu v-ați pus întrebările astea când v-ați întâlnit cu o situație absolut revoltătoare? Cu un om care făcea ceva de neimaginat pentru voi?

Mie mi se întâmpla des chestia asta, până când mi-am dat seama că oamenii ăștia au o părere mult diferită despre ei înșiși. Hoții nu consideră că sunt hoți, doar că se descurcă. De-aia n-o să vedeți politicieni care să admită că au furat. Ei nu mint cu nimic atunci când spun că au fost cinstiți. Pur și simplu în mintea lor ceea ce fac ei este ce se cere, ce face toată lumea. 

Atunci când fentează legea, de fapt legea e greșită. Când taie coloana și trec pe roșu la semafor de fapt e traficul ăsta mizerabil care îi împiedică să ajungă la timp unde au nevoie. 

Chestia asta e valabilă la orice nivel. Când dau în cap, hoții nu se gândesc că sunt persoane groaznice, pur și simplu fac ce trebuie ca să supraviețuiască. Prea puțini sunt cei care admit deschis, asta e, sunt tâlhar.

La fel și cu politicienii noștri, n-o să se simtă unul șpăgar, ci doar răsplătit pentru implicare, n-o să vedeți vreunul că a plagiat, ci doar că a găsit niște tineri care să-l ajute cu o problemă. Problema fiind în cazul ăsta lucrarea de licență, masterat, doctorat sau ce-o mai fi.

De-aia e absolut inutil să ne mirăm când vedem astfel de atitudini și de-aia trebuie arătați cu degetul și expuși cât mai mult. Pentru că altfel pur și simplu nu se consideră vinovați.

2 comentarii. Leave new

 • Nu prea sunt de acord. Eu interactionez destul de des cu detinutii. Ei stiu exact ce sunt: hoti, violatori, pesti, escroci, criminali.

  Doar ca nu percep lucrurile ca fiind un lucru rau… oamenii obisnuiti si justia vad faptele in alb si negru o incalcare sau nu a legii.

  Ei le percep f nuantat au grade de gravitate si o multime de circumstante atenuante.

  Intr-adevar pana sunt prinsi, judecati si condamnati neaga dar odata condamnati isi cauta doar scuze si nu neaga faptele.

  Bine, evident asta e perceptia mea, unul care interactionez profesional cu ei. Ii tratez la fel indiferent de fapte

  Răspunde
 • Cineva acolo sus nu doarme…azi dimineata langa Unirea s-a bagat unul in fata la semafor, facea stanga, inca era rosu cand a facut-o. Urmatoarea secunda s-a pus verde, duba din spatele lui a plecat, asta bagaciosul pusese frana fix in fata dubei (credea ca e inca rosu ca nu vedea semaforul fiind in mijlocul intersectiei) si poc. I-a decorat spatele frumos. Acum nu stiu daca data viitoare o sa mai faca la fel. Daca e idiot, posibil. Daca nu, a invatat ceva azi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu