in Casual stuff

Brașovenii nu-și doresc autrostradă până la București

Acum, că s-a rezolvat și cu aeroportul din Brașov, localnicii nu mai au niciun motiv să-și dorească autostradă până la București, ba chiar cred că vor să întârzie cât mai mult. De ce? Păi imaginați-vă ce se va întâmpla în 6 luni după ce inaugurează și drumul ajunge să dureze 1 oră și 40 de minute. Cel puțin 100.000 de mitici mutați acolo. 

Că e aer curat, că e civilizație, că ajungi imediat la București dacă ai o treabă. Ai întâlnire la 10 la Romană? La 7:30 ai ieșit pe ușa casei tale și Șchei, la 9:50 claxonezi pe străduțele de lângă Cărturești. Cu tot cu traficul din Tei.

Da, capitala se sufocă, mulți ar fugi dacă ar avea alternative reale. Și nu vrei neapărat la țară, că e nașpa. Dar într-un oraș cu aer curat și munte, cu o altă cultură a muncii, cu case trainice și școli bune? Nu e ceva pentru oamenii care au treabă zilnic prin București, dar sunt deja o grămadă care își pot gestiona afacerea de la distanță, care lucrează pe net. 

Și brașovenii nu-și doresc asta. Pentru că miticii nu vin doar cu bani de cheltuit, vin și cu apucăturile din București. Chiștoace aruncate, claxoane imediat ce s-a făcut verde, goană pe bulevarde când nu e radar. Nu se vor muta doar ăia civilizați, evident.

Chiar dacă s-ar face preselecție, tot e o presiune mare pe infrastructura orașului să-ți crească populația cu 30%.

Așa că nu-i văd pe brașoveni prea entuziasmați de autostradă. Sigur, locuri de muncă, fabrici, chestii, dar și 100.000 de mitici…

17 comentarii. Leave new

 • Boss, Brasovul e mai poluat decat Bucurestiul.
  Do your own research inainte de a publica aberatii.

  Răspunde
 • APROB

  Răspunde
 • Brașovul se afla pe in proporție de 85% intr-o depresiune, zonă plată ce arată ca o campie si e inconjurat de munți. Aerul poluat care e mai greu stă pe fundul văii mai mult timp. Se vede cu ochiul liber și iarna și vara cum e un smog așa in toată valea, mai ales în jurul Brașovului, dar in schimb ai munții atât de aproape. Plus că ai multă varietate la munți și nu trebuie sa faci 2-3 ore cu mașina ca să ajungi la ei.

  Răspunde
 • Sa spui despre Brasov ca e un oras cu aer curat… a scris zoso un articol azi (Uneori mai și semnalizez…), titulul ti se potriveste si tie la fix. 🙂

  Răspunde
 • Gandesti simplist hoinare…

  Răspunde
 • Oamenii la care faci referire au facut si ei un search pe Goagle si primul link l-au luat de bun, asa cum probabil ai facut si tu, daca ai facut macar vreun search.
  Doar ca sa stii, poluarea se masoara pe tot timpul anului, nu doar vara.
  Ti-am mai zis, lucrurile sunt un pic mai complicate decat par la prima vedere.
  Anyway, continua asa neinformat, keep it real…

  Răspunde
  • Ok, Brașovul este un oraș poluat și nașpa, nu ne vom muta acolo, rămânem în București că este frumos, verde, cu trafic civilizat și toate alea. E bun.

  • In schimb Constanta e un oras mai putin poluat. Apropierea de mare si vanturile puternice curata aerul orasului destul de mult.

   Cei care au zis ca Brasovul este un oras foarte poluat au dreptate, nu ajuta padurea atat de mult cat incurca faptul ca este construit intr-o depresiune.

 • Aia era… 👍

  Răspunde
 • ”Miticii” nu au voie sa plece din Bucuresti, dar toti ”taranii” au voie sa vina la Bucuresti. Si fix autostrada i-a adus la Bucuresti. Din aia 3milioane de ”mitici” cati din ei crezi ca sunt nascuti la Bucuresti.

  Răspunde
  • 👍

  • Am dat peste articolul ăsta: https://dorinlazar.ro/de-ce-e-brasovul-mai-poluat-decat-bucurestiul/

   Ok, e citat un studiu care zice chestii. Fair point.

   La faţa locului nu se simte, dar nici nu mă plimb prin Braşov mai departe de zona centrală, aşa că n-am decât să-ţi dau dreptate.

   Pe de altă parte articolul a plecat ca o glumă (sper că asta a sesizat toată lumea) şi e strâns legat de percepţia bucureştenilor despre aerul curat de la munte. Deci gluma rămâne validă şi aproape adevărată, când se face autostrada mă aştept să se mute lume acolo.

   La naiba, şi eu aveam planul ăsta în urmă cu 5-6 ani :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu