Am avut ocazia să văd cu câteva zile înainte sezonul 4 din Stranger Things, care apare fix azi. O să fie un final împărţit în 2 bucăţi, la fel cum a fost şi la Ozark. Prima parte, cu 7 episoade, apare azi, a doua parte apare pe 1 iulie şi are doar două episoade (foarte lungi, 4 ore de video cumulat).

În total sunt vreo 12 ore de acţiune la care s-a muncit mult. Stranger Things este genul de film la care am zis după fiecare sezon „Ok, unde pot s-o ducă mai departe?”.

Răspunsul pentru sezonul 4: într-un loc mult mai dark. Era o aventură fantasy cu puştani, acum este un thriller cu multe bucăți de horror. Nu recomand să-l vedeți târziu în noapte, că se lasă cu dubioșenii visate.

Livrează și sezonul ăsta, este foarte mișto construit, stai cu sufletul la gură și rămâi în aer pentru ultima bucată. Nu e niciun spoiler aici, presupun că nu se aștepta nimeni să se rezolve totul în 7 episoade și apoi să fie 4 ore de glumițe.

Pe alocuri e obositor cum se schimbă de la un fir epic la altul, într-un punct sunt vreo 4 povești în paralel și e atât de fragmentat încât nu m-ar mira să apară pe net recut-uri în care să vezi în episoade distincte fiecare poveste în parte. 

Îmi place că nu mai e totul despre Eleven, restul puștilor au trecut în prim plan. Pe lângă asta, s-a păstrat foarte bine acel flavor al anilor 80, clar sunt niște nostalgici pe-acolo care s-au simțit foarte bine când au reconstruit america acelor ani.

Trailerul e aici:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu