De vreo doi ani mă învârt în jurul televizoarelor Philips cu tehnologie Ambilight, o dată am fost destul de aproape să cumpăr unul doar ca să înlocuiesc vechiul meu Sony 40W605B anul trecut de Black Friday. Am amânat atunci achiziția pentru că nu avea niciun sens, Sony-ul funcționa absolut decent, și n-avea sens să dau câteva mii de lei doar ca să am tehnologia Ambilight.

Dacă nu știți exact care e faza cu Ambilight, e vorba de acea lumină care apare în spatele televizorului și care are funcție dinamică. Culorile se schimbă în funcție de cele de pe ecran. În practică e vorba de un sistem de leduri lipite pe spatele TV-ului care sunt controlate de un soft care oferă tot felul de opțiuni. Un efect similar (fără schimbarea culorii în funcție de scenă) se poate obține și cu lipirea unor benzi clasice de leduri pe spatele unui televizor obișnuit. Am văzut asta la cineva și rezultatul nu e rău deloc. Merge dacă vreți neapărat ceva similar Ambilight și aveți un televizor excelent pe care n-are sens să-l schimbați.

Eu m-am trezit săptămâna trecută cu o eroare enervantă la televizorul Sony (un contur albastru ca un dublaj în partea de sus a ecranului) și după câteva telefoane la un depanator foarte bun m-am lămurit că e nevoie de schimbare. 

După câteva căutări și reviewuri văzute pe YouTube la oameni în care am încredere (chiar dacă nu sunt autoproclamați leading voice in tech) m-am oprit la Philips 8536 ”The One” de 108 cm. La momentul respectiv era listat la 2100 de lei, ceea ce depășea puțin pragul meu psihologic de 2000 de lei, însă eram dispus să fac o excepție.

Până la urmă a intrat o campanie Stock Busters, așa că l-am prins la 1900 de lei, preț la care încă e disponibil televizorul. Ceea ce mi se pare un preț excelent, ținând cont că la finalul anului trecut era 2800 de lei. Am activat și plata în 4 rate de la eMAG, așa că momentan am plătit vreo 485 de lei (nu e nicio dobândă, doar o taxă de 0.5% din valoarea produsului).

Oferta actuală vine și cu un voucher de 200 de lei pentru soundbaruri Philips, așa că în octombrie, când se activează voucherul e posibil să adaug și asta în coșul de cumpărături.

Primele impresii

Mi-a plăcut toată partea de packaging, e în stilul celor de la Philips, cutia colorată care oferă un prim contact cu ceea ce primești. E de efect acel the one scris foarte mare, te ajută să simți că ai făcut alegerea potrivită. Micile detalii gândite să contribuie la experiență.

Suportul e masiv și permite rotirea la vreo 40 de grade stânga-dreapta, funcție importantă dacă ai o soție care face sport prin casă și vrea să urmărească mai ușor exercițiile pe un ecran.

Mi se pare că s-a montat extrem de ușor, la fel cum a fost și partea de setup inițial. The One are Android TV 10, așa că l-am conectat rapid la contul meu Google, apoi am descărcat aplicațiile pe care le folosim în mod uzual (vine preinstalat cu Netflix, Prime Video, am adăugat Disney și HBO Max). 

Televizorul se mișcă excelent și are o mulțime de mici funcții care îți dau un 20% extra confort față de ce aveam înainte. Vechiul Sony era Smart, însă se mișca atât de greu prin aplicații încât renunțasem la asta și urmăream Netflix & co. de pe PlayStation. Iar pentru streaming din aplicația Digi Online (avem doar NextGen în bloc, long story) instalasem un Chromecast. Așa că făceam permanent switchul între diferite intrări HDMI.

Ce o să-mi lipsească de la Sony este funcția Picture in Picture pe care o mai foloseam ocazional. Nu cred că modelul acesta de Philips o are disponibilă (sau poate n-am căutat suficient).

Altă chestie mișto este cu dongle-ul audio pe care îl conectez la căști. Până acum trebuia să scot mufa jack ca să se audă sunetul pe TV, Philips The One are opțiunea să fac switchul între audio pe boxe și pe căști (ba chiar știe să redea sunetul concomitent, așa că pot să dau mute pe difuzoare și să păstrez sunetul doar în căști.

Funcția Ambilight e mișto, însă trebuie să fie întuneric în cameră, încă nu ne-am obișnuit să stingem mereu lumina când ne uităm la un film.

Imaginea 4k poate avea prea multe detalii pentru cineva obișnuit cu HD, dar se rezolvă din setări (când schimbi pe modul Movie se reglează totul). 

Mi-a plăcut și telecomanda care are pe spate o tastatură QWERTY cu butoane cauciucate care permit o aderență foarte bună. 

Sper să am timp să revin cu o recenzie detaliată la un moment dat, dar până atunci mă bucur de exeriență.

4 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu