S-a deschis recent pe bulevardul Dacia un magazin cu produse vegetariene și am oprit într-o zi în care eram mai liberi. Nu sunt mare amator de produse vegetariene, dar Antonia consumă destul de multe și m-a convertit și pe mine să mai încerc ocazional.
Go Veggie e la numărul 123, destul de aproape de intersecția cu Calea Moșilor și Mihai Eminescu. Mai exact, e pe colțul cu strada Toamnei, într-o casă care a fost recondiționată. Pe vremuri era un magazin de geamuri termopan acolo, iar în mai 2022, când a trecut iar mașina Google, se pare că era deja în lucru noul business.
După cum se vede și pe geam, e 3în1: băcănie, cafenea și bistro. Adică au mâncare vegetariană și vegană, poți să bei și o cafea sau un fresh sau poți pur și simplu să îți cumperi niște produse pe bază de plante. Au și zacuscă și salată de vinete de la diferiți producători, dar au și toate tipurile de înlocuitori de mezeluri și brânzeturi care au apărut în ultimii ani.
Au chiar și un raft plin cu produse de curățare (bio, organice? nu mă pricep foarte bine la asta). Am câțiva prieteni care folosesc acest tip de produse, fără parfumuri, în special pe bază de oțet și alte lucruri naturale. Antonia zicea că vom începe să testăm și noi varianta asta imediat ce terminăm tonele de produse rămase de la cealaltă locuință.
Revenind la mâncare, sunt multe produse interesante acolo. Chiar dacă nu sunt vegetarian, am început să testez diferite lucruri ca să aflu cât de mult seamănă cu produsele originale. Am văzut, de pildă, o brânză veggie care se numește C’mon Bert și e cu mucegai, deci presupun că e o copie după camembert.
Inclusiv lucrurile pe care le au la vitrină, adică sandvișuri, salate, supe par foarte bune. Am gustat dintr-un sandviș pe care și l-a luat Antonia (okish) și dintr-un banana bread vegan (am făcut și mai bună în lockdown, dar ne-vegană).
Oamenii au și shop online, tind să cred că de acolo au pornit și s-au dus apoi și în offline. Oricum, arată bine ambele variante.
Legat de prețuri nu știu ce să zic, lucrurile vegetariene și vegane sunt oricum mai scumpe. Deși n-ar trebui, intră în categoria mâncărurilor premium, sunt produse artizanal de multe ori, așa că nu mă miră costurile ridicate. Dacă sunt mai mari decât media trebuie să-și dea seama specialiștii, însă cred că avantajul unui astfel de magazin de nișă e varietatea de produse. Sunt acolo niște lucruri pe care nu le-am mai văzut pe piață, chiar dacă ajung ocazional pe la raionul de produse vegetariene și vegane. Inclusiv sortimente noi ale unor branduri cunoscute.
2 comentarii. Leave new
Daca tot e vegan adica din frunze, papadii si iarba de ce produsele se numesc:
Salam uscat vegan | Cabanos vegan | Gratar vegan
De ce nu le zice Uruiala delicioasa | Iarba tocata marunt | Pasta de frunze
Sa inteleg ca tot salamu, cabanosu si grataru suna mai bine?
Good point SD, chiar la obiect, aceasta este intrebarea! 😀