Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţa ieri cu entuziasm că încep amenzile pentru parcarea ilegală. S-a schimbat legea şi are dreptul Poliţia Locală să solicite date privind şoferul, practic să amendeze în lipsă. Până acum lucrurile erau cam aşa: dacă te găsea poliţistul local la maşină îţi cerea actele şi te amenda pentru vreo neregulă. Dacă maşina era parcată aiurea şi încurca circulaţia nu prea aveau ce să-ţi facă. De-aia au tot fost situaţii în care se blocau tramvaiele cu orele.

De-acum se schimbă treaba, aşa că va curge cu amenzi pentru parcare aiurea. Deşi mi se pare nepotrivit entuziasmul primarului Mihaiu, mă bucur că s-a găsit o variantă prin care să se aplice legea. Bucureştiul este sufocat de maşini pentru că este plin de nesimţiţi şi a ajuns să fie sat fără câini. Sigur, sunt multe maşini, dar de multe ori traficul e încurcat aiurea.

Prea mulţi oameni parchează pe trecerile de pietoni pentru că nu există consecinţe. Prea mulţi opresc 5-10-20 de minute pe avarii pentru că n-au chef să meargă câteva sute de metri pe jos şi oricum nu păţesc nimic dacă o fac.

Prea mulţi parchează pe trotuare şi le ocupă integral pentru că nu le pasă de pietoni.

Oamenii ăştia vor fi potoliţi de amenzi, cu condiţia să se dea. Mult, constant, nu doar de câteva ori pe an.

Ţin minte că am avut maşina ridicată de la Piaţa Victoriei, de la Spring Time, acum mulţi ani. O parcasem pe acea fâşie de trotuar de lângă pasaj, într-o zonă în care nu trecea nimeni. Au ridicat 10-15 maşini în ziua aia. 1000 de lei mai târziu şi nişte ore pierdute, m-am lecuit de parcat aiurea. Dincolo de asta n-am oprit niciodată pe trecerea de pietoni, niciodată n-am ocupat integral un trotuar (în Colentina sunt nişte locuri amenajate chiar pe trotuar, o mare prostie din punctul meu de vedere, dar asta e altă poveste; mai parcam acolo, pe „trotuar”). În schimb mi s-a întâmplat constant să fiu nevoit să mă strecor printre maşini sau să feresc pietoni care circulă pe stradă pentru că trotuarul era ocupat cu maşini.

Ah, nu sunt locuri de parcare? Foarte bine, faceţi presiune pe primari să găsească soluţii. Să impună taxe, să amenajeze noi locuri de parcare. Să pună puţină ordine în haosul ăsta. Cât timp nu simţiţi cu adevărat lipsa locurilor de parcare, pentru că parcaţi oriunde fără consecinţe, n-o să puneţi presiune pe administraţia locală. Şi nu vom avansa deloc.

2 comentarii. Leave new

  • e entuziasmat probabil pentru ca pana acum nu avea ce sa le faca si se intalnea cu aceasta situatia zilnic nu ca tine sau ca mine ocazional. Vazut live pe D. Pompeiu acum ceva ani, o individa a venit si a parcat masina pe sina de tramvai, pentru ca mai erau niste taxmietrisiti mai in fata , ea fiind din provincie a zis ca e okay. Dupa 45 de minute s-au dat jost pasagerii + alti trecatori si i-au urcat masina pe trotuar ca sa poata pleca tramvaiul …avea un Opel Corsa parca.

    Ma incearca asa un Schadenfreude cand toti meseriasii astia o sa primeasca fiecare ce merita …pana acum era unii sunt mai egali / destepti ca altii. Astept cu interes si amenzi pentru depasirea coloanei la semafor, vorbit la telefon fara handsfree , aruncat tigari /gunoi din masina etc… Speranta moare ultima , dar uite ca mai da din picioare pana atunci

    Răspunde
  • Am biroul pe Dimitrie Pompeiu (care ține de sectorul 2) și, de când s-a desființat „parcarea” de pe linia de tramvai 5, toată lumea parchează pe trotuar și pe trecerile de pietoni. Stă mereu o mașină de poliție lângă metrou ca să se asigure că nu mai parchează nimeni chiar pe linia de tramvai (cea de care spune Silvanus mai sus), dar cu cei parcați pe trotuare nu fac nimic. Și asta în condițiile în care s-au întors ft puțini la birourile astea din zona Pipera, bate vântul prin ele. Deci da, chiar sper să înceapă să amendeze. Și să nu mai aplice legea selectiv, în funcție de cât de scumpă e mașina / pe cine riscă să supere, cum făceau în trecut.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu