În ultimii 10 ani am observat o chestie: odată cu creșterea sufrageriilor s-a schimbat proporția și în ceea ce privește mobila. Pe de-o parte au dispărut vitrinele, bibliotecile alea masive care încărcau camera aiurea. Pe de altă parte au crescut canapelele, șezlongurile, poate chiar au apărut fotoliile alea cu masaj în casele oamenilor.

Înțeleg că ai nevoie de confort și că, odată cu dispariția zidului dintre bucătărie și sufragerie, s-a deschis un nou spațiu, însă am dus-o și pe asta în extremă. Ne place atât de mult să stăm tolăniți încât au devenit populare diverse modele de colțare de living, practic o canapea care are și suport de picioare pentru unul dintre membrii familiei.

Ce mi se pare mie ciudat la colțarele astea e că nu te poți tolăni când ai oaspeți. De-aia prefer variantele în care baza pentru rezemat picioarele este detașabilă și o poți folosi și pe post de taburet. Dar cred că acolo deja nu mai vorbim de un colțar.

Partea bună e că genul ăsta de canapea se poate extinde într-un pat generos, în cazul în care aveți rude sau prieteni care rămân peste noapte.

Cert e că ăsta este trendul în materie de umplut casele cu mobilă: canapeaua în formă de L, să ne tolănim cum o făceau sultanii la Înalta Poartă (serios, eu la asta mă gândesc atunci când văd genul ăsta de canapea).

4 comentarii. Leave new

 • Ai oaspeti asa des, incat sa te afecteaze?

  Răspunde
 • „bibliotecile alea masive care încărcau camera aiurea” – pe vremea aia oamenii mai citeau si altceva decat postari pe Facebook. Este trist unde am ajuns ca societate…

  Răspunde
  • Neah, eu am un perete plin cu cărți într-o bibliotecă minimalistă, super simplă.

   Nu, în bibliotecile alea (am și eu în casa în care am copilărit) era serviciul de porțelanuri „bune”, erau bibelourile, erau alte chestii inutile. Și multe cărți, e drept, așezate pe două rânduri, că n-aveau loc de atâtea bibelouri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu