in Streaming

Cât costă abonarea la toate serviciile de streaming în România?

 

Acum că sunt disponibile toate serviciile importante de streaming în România, am calculat cât costă toată partea asta de entertainment în fața televizorului.

În ultimii ani am ajuns tot mai rar pe la cinema, chiar și după ce s-a mai liniștit treaba cu pandemia. Dacă înainte vedeam în jur de 10-12 filme pe an la cinema, acum nu cred că trec de 5. Și asta pentru că multe dintre ele oricum ajung destul de repede pe platformele de streaming.

Chiar vorbeam recent cu Antonia că aş vrea să vedem The Banshees of Inisherin într-un weekend. O să-l vedem direct pe Disney+, că apare în martie. Top Gun 2 a apărut pe SkyShowtime, la fel şi alte filme interesante din cinema. Le vom vedea la momentul potrivit (sau poate că niciodată, deşi, indirect, le-am plătit). Cert este că acum a dispărut unul dintre motivele pentru care mergeam la cinema: n-avea nimeni chef să aştepte 2 ani pentru ca un film să se dea la TV. Sau, mă rog, un an şi ceva.

Beneficiul ăsta vine cu nişte costuri la pachet, le trec în revistă mai jos.

Dacă îţi faci azi cont la Netflix, pachetul de bază, la 720p şi un singur device pe rând, costă 5 euro pe lună. Eu împart cu mai mulţi membri ai familiei abonamentul aşa că avem varianta premium, de 12 euro pe lună. Sunt tare curios cum vor funcţiona lucrurile după ce apar restricţiile.

Pentru HBO Max abonamentul este 5 euro pe lună sau 40 de euro pe an, adică o medie de 3.33 euro pe lună. Eu am varianta de 3.3 euro pe lună, în baza acelui bonus de la lansarea platformei.

Pentru Amazon Prime Video abonamentul standard e de 14 lei pe lună, adică echivalentul a 2.8 euro pe lună (aproximativ). Fix pe ăsta îl plătesc și eu, deși am avut multe luni oferta cu 4-5 lei sau cât era la un moment dat.

La Disney+ abonamentul este 29.9 lei pe lună, adică echivalentul a 6 euro pe lună. Au și oferta de 299.9 lei pe an, însă eu am prins-o pe cea de la început, cu 249.9 lei pe an. Nu știu exact dacă va rămâne așa sau va crește la 299.9 lei pe an. Cert e că acum plătesc echivalentul a 4.2 euro pe lună.

SkyShowtime are până pe 11 aprilie oferta de început, 50% discount, adică 2 euro pe lună. Evident, tot pe asta o plătesc și eu.

Totalul cel mai mic (cu abonamentul basic la Netflix, că acolo se face diferența până la urmă) e de 19.13 euro pe lună. Echivalentul a vreo 93 de lei pe lună. Eu plătesc în jur de 120 de lei pe lună pentru accesul la toate serviciile de streaming.

Bine, în perioada asta mai am și un abonament de 3 luni la Mubi, pe care am dat vreo 4 euro, ca test, însă abonamentul oficial e de 7.8 euro pe lună. Mai vedem după 15 aprilie dacă îl păstrăm.

Sunt convins că e foarte puțină lume care are abonamente la toate serviciile de streaming din România. Iată care e splitul per platformă conform JustWatch.

Iar mai jos puteți vedea cum au evoluat cele 4+1 platforme în 2022. Sunt foarte curios cum vor arăta charturile astea la început de 2024. 

13 comentarii. Leave new

 • Nu intra si youtube premium la streaming ?Sau nu ai ?

  Răspunde
  • Nu prea intră la streaming din punctul meu de vedere. Şi oricum nu am YT Premium, consum destul de puţin Youtube. Probabil o să-mi fac când oi avea copil.

 • Cel mai recent poll ce l-am facut online (3000 voturi de useri activi un un grup FB asociat celor 5 servicii) pt titulari de cont: Netflix 29%, Max 25%, SkyShowtime 18% (deja!), Disney+ 18%, Prime 10%. Adica mult mai plauzibil.

  Fiindca datele JustWatch nu se pot baza decat pe traficul si cautarile in aplicatia lor (scrie si clar „measured interest”). Unele servicii apar implicit cand setezi tara, adica le ai acolo chiar daca n-ai serviciul si doar unii useri chiar le deselecteaza… Adica PrimeVideo nu are nici pe departe atat %, mai ales comparat cu HBOMax. Apoi, alte servicii ca FocusSat (6-12E), Voyo (4.7E), AntenaPlay (8E) au real peste Mubi si FilmBox, dar JW nu stie de ele.
  Ar mai fi Viki, Crunchyroll, CuriosityStream, Hayu daca chiar le vrei pe toate, si mai ales continut variat.

  Răspunde
  • Dacă e grup dedicat pasionaţilor de streaming nu sunt aşa convins că rezultatele sunt reprezentative. Mai ales la ce raportează pe SkyShowtime.

   Datele Just Watch sunt singurele pe care le avem cu estimări de la cineva care urmăreşte la nivel mondial toate trendurile astea.

  • @Marius – nu inteleg cum vine treaba cu „measured interest”. Eu astazi am intrat pe Just Watch si am filtrat dupa fiecare platforma de streaming ca sa imi fac o idee despre ce ofera fiecare. Asta inseamna ca m-a numarat ca abonat la toate platformele?

 • la HBO Max poti alege varianta cu Digi + pachetul HBO si ai si acces la HBO Max. Daca iei asa te costa doar 15 lei pe luna.

  Răspunde
  • Dacă ai Digi. Eu, de exemplu, nu am Digi în bloc (poveste lungă) şi n-am cum să accesez oferta respectivă. Plus că diferenţa e minusculă la cursul actual, de la 3.3 euro la 15 lei.

 • De platforma filmbox+ nu ai amintit. Mi se pare foarte interesanta abordarea lor! Platforma de filme si canale tv live in aplicatie. Dai click la info si poti sa vezi filmul in platformă…si canale dedicate fiecarui gen. Este si accesibila varianta!! 9.9 lei pe luna sau 80 lei pe an. Mulțumesc

  Răspunde
  • Ce sa aminteasca? Oamenii n-au fost in stare sa traduca prima pagina a site-ului in romana, au reusit doar sa scrie cu google translate „Numai pentru 9.99 lei pe lună” si restul e un amestec de engleza cu poloneza.
   Cum arata oare subtitrarile pe o astfel de platforma? (nici la Netflix sau HBO nu sunt stralucite)

  • Eu nu pot vedea film box pe tv sony

 • App de Netflix, mi se pare mie sau in traduceri apar de la o vreme mai des p.ula f.utai si alte cuvinte care pana acu erau traduse mai literar?

  Prima data cand am vazut am dat inapoi ca mi se parea ca citit gresit :))

  Răspunde
 • „toate servicile de streaming” video, că Spotify e tot streaming.
  Pentru documentare ar fi Curiosity Stream, în general au oferte bune de Black Friday pentru abonamentul anual, nu mi-am făcut încă pentru că am prea multe seriale începute și în liste pe care nu apuc să le termin.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu