in IT

În perioada asta s-au făcut nişte lucrări pe străzile de lângă birou, prin sectorul 2. S-au săpat trotuarele pe ambele părţi ale străzilor, s-au format din loc în loc nişte gropi pentru cămine tehnice. La un moment dat studiat una dintre foile de pe maşinile parcate în zonă şi am descoperit că e vorba de lucrări ale Netcity Telecom, care pregăteşte infrastructura pentru a trage fibra optică pe sub pământ.

Şi nu doar că povestea asta părea super veche, dar am căutat când s-au început lucrările şi mi-a picat faţa. Pentru că vorbim de iulie 2008.

Cincisprezece ani mai târziu, au ajuns şi pe nişte străzi din sectorul 2, undeva relativ aproape de centru (3.5 kilometri de centrul oraşului). 

Nu ştiu în ce ordine au luat-o, dar după 15 ani ar fi trebuit să termine 3 rânduri de fibră optică, nu unul singur. Cu gropi separate!

Asta în condiţiile în care compania care se ocupă de implementare a refinanţat anul trecut un credit pe care îl avea, aşa că lucrările ar mai putea continua mulţi ani de-acum încolo. Până când? Poate până devine depăşită tehnologia în sine sau poate până ne mutăm de pe planetă cu totul.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu