in Web

Barna Nemethi e unul dintre invitaţii permanenţi ai noului format de la PORC TV, numit „Sedinţă de bloc”. Se discută tot felul de subiecte actuale, într-o manieră mai serioasă. Dacă Urbanist Sessions e emisiunea care descoperă talente noi (sau, mai exact, le scoate în faţa reflectoarelor), Window Shopping este late night show-ul, Şedinţă de bloc este talk-show-ul din prime time.

Discuţia mi-a adus aminte de un alt Youtube show în care era implicat Barna Nemethi în urmă cu mulţi ani, Periodic.

Cred că Periodic este exemplul perfect de proiect apărut înaintea vremii lui, când lumea nu mânca Youtube pe pâine. Producţia era complexă, subiectele bine documentate, sunt convins că se muncea mult la un episod de jumătate de oră. Şi cu toate astea cel mai vizionat clip n-a trecut de 74.000 de views.

L-am pus şi eu pe blog la vremea respectivă, o fi luat câteva zeci de views şi de aici. 

M-am tot întrebat zilele astea câte vizualizări ar fi făcut Periodic dacă nu era lansat în 2016, ci azi, când putea să beneficieze de tracţiune venită din Reels şi din TikTok, când ar fi ajuns la milioane de oameni obişnuiţi deja să consume preponderent video.

Nu e singurul exemplu, şi clipurile Sector 7 ar fi avut mai mult succes azi. Şedinţa de bloc de care ziceam a strâns 125.000 în 4 zile.

1 comentariu. Leave new

  • Strict legat de Periodic: copiaza 100% design-ul de la Last Week Tonight a lui John Oliver dar ghici ce, nu designul face showul. Acea voce semi plictisita semi adormita nu ma face sa vreau sa ma uit mai mult de 5 minute la acea emisiune.

    John Oliver combina informatia bine structurata cu un umor tip stand-up. De multe ori nu ma intereseaza subiectele pe care John le abordeaza in emisiunea lui, dar tot ma uit fiindca stiu ca o sa ma faca sa zambesc macar.

    Periodic in fara de o grafica copiata la pixel, nu are nimic care sa te retina in fata ecranului. Putea fi lansata emisiunea asta oricand, tot nu ar fi avut succes. Parerea mea.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu