Finalul lui 2023 mi-a adus niște timp de văzut filme, aşa că am reuşit să bifăm The Gilded Age, un serial despre Epoca de Aur a Statelor Unite. E pe HBO Max şi e produs de o parte din echipa responsabilă de Downton Abbey. De fapt, e un fel de variantă americană pe steroizi a serialului britanic.

Intrigile sunt mai tăioase, personajele sunt mai orgolioase şi balurile la fel de fastuoase (ca să păstrăm rima).

Super cool decorurile, costumele sunt absolut impresionante, iar mixul de informaţii istorice cu intrigi inventate se păstrează (la fel ca în Downton Abbey). E genul de film pe care noi îl urmărim cu Wikipedia în faţă, învăţând despre lucruri pe care nu le ştiam (sau despre care ştiam prea puţin). Linia Mason-Dixon e un exemplu care îmi vine acum în minte.

Tot cu ocazia asta am aflat mai multe despre ducele de Buckingham, Oscar Wilde, Metropolitan Opera şi multe altele. E o bucată foarte consistentă şi despre viaţa negrilor după abolirea sclaviei.

Pe HBO Max găsiţi primele 2 sezoane, un total de 17 episoade, fiecare cu aproximativ o oră. E multă muncă acolo (şi la ce-au făcut ei, şi pentru cei care vizionează), dar merită 100%. 

E un soi de telenovelă, la fel ca Downton Abbey, dar depinde ce vă luaţi din vizionare. Dacă învăţaţi ceva despre cum trăiau oamenii în perioada respectivă, ce maniere aveau, când au avut loc momente cheie din istoria New Yorkului, e foarte interesant de văzut.

La finalul lui 2023 a fost confirmat şi sezonul al 3-lea, care probabil că va apărea la jumătatea lui 2025, ţinând cont că nici nu s-au apucat de filmări, apoi urmează o perioadă de post-producţie mai lungă, fiind vorba de un serial de epocă.

7 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu