in Casual stuff

Grand Hotel du Boulevard se deschide anul acesta sub brandul Corinthia

Una dintre inaugurările aşteptate anul ăsta este cea a Grand Hotel du Boulevard. Aflat pe bulevardul Regina Elisabeta, vis-a-vis de Cercul Militar, Grand Hotel du Boulevard e închis de foarte mulţi ani. Nu cred că greşesc să spun că e închis de cel puţin 15 ani şi a trecut prin mai multe etape de renovare. 

La un moment dat (în istoria recentă) s-a organizat şi o ediţie de Art Safari (în 2017, mai exact).

Hotelul e cunoscut, printre altele, pentru că a găzduit nişte ofiţeri care plănuiau o tentativă de asasinare a regelui Carol al II-lea, pentru că l-a avut drept oaspete pe Constantin Brâncuşi în una dintre puţinele sale călătorii în România după stabilirea la Paris şi pentru că mi-a căzut mie o îngheţată pe podeaua de marmură a unui magazin cu haine la mijlocul anilor ’90 la vreo 10 secunde după ce mama mi-a zis să am grijă cu ea.

Acum va fi din nou reintrodus în circuitul hotelier, ceea ce e o veste excelentă. Clădirile frumoase care sunt abandonate, în special în centrul oraşului, mă sâcâie extrem de mult.

Sunt nişte lucruri cel puţin bizare la mijloc cu renovarea acestui hotel, s-au tot pus şi scos schelele în ultimii 10 ani de parcă l-ar fi demolat şi refăcut de câteva ori. Clădirea aparţine de Niro Group, cei care au şi Dragonul Roşu. Însă anul ăsta se pare că în sfârşit o să-l dea în folosinţă.

La fel de bizară este şi alegerea lanţului care va opera hotelul. E vorba de Corinthia Group, un lanţ mic, din Malta, care abia dacă are 25 de hoteluri în toată lumea. Poate că ar fi fost interesant dacă venea grupul Ascott sau, cine ştie, Four Seasons!

Maltezii operează genul acesta de hotel de lux într-o clădire cu prestigiu în Londra, Bruxelles şi Budapesta, iar acum vor avea încă una şi în Bucureşti. 

Aşteptăm cu interes deschiderea, mă bucur că se animă acea bucată din bulevard, poate cu ocazia asta capătă noi şanse întreaga zonă.

Simulările din interior arată fantastic, va fi un hotel de lux care va concura cu Marmorosch, cu Intercontinental şi, sunt sigur, cu viitorul Hilton. Va fi un hotel Luxury, adică din categoria de top

1 comentariu. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu