În 2019 am găsit pe Amazon.de un Logitech T400, acelaşi model pe care îl folosesc de vreo 10 ani. Aveam un T400 la birou, unul acasă, niciun gând să trec la altceva. Pe urmă am primit un Logitech Lift, genul de mouse ergonomic, care îţi ţine mâna în poziţia ei naturală. Adică aşa cum stai cu braţul pe lângă corp, cu palma paralelă cu piciorul. Când pui mâna pe birou palma trebuie să fie perpendiculară pe blat, nu paralelă. 

Asta e ceea ce consideră Logitech poziţie naturală, însă e evident că e nevoie de nişte exerciţiu ca să ajungi să te obişnuieşti. Folosesc un computer de aproape 25 de ani, mereu am avut mâna în aceeaşi poziţie.
Culmea e că m-am convins de Lift butonând pe canapea, cu laptopul în braţe. Acasă n-am mereu chef să stau la birou (după 12 ore+ pe scaun), aşa că aleg canapeaua uneori. Din poziţia aia e greu cu un mouse normal, dar Lift merge de minune. Cred că vreo lună mi-a luat să mă obişnuiesc cu el, acum mă gândesc serios să iau unul şi la birou. Se mişcă mult mai smooth decât vechiul meu T400, permite până la 3 dispozitive conectate în paralel (e un buton care îţi permite să faci switch între ele). Are şi două butoane extra, care pot fi folosite ca back şi forward sau pentru orice altceva. 

Scroll-ul este de tip Smart Wheel, e şi un buton lângă scroll care nu m-am prins exact ce ar putea să facă (oricum totul e customizabil din soft). Pe lângă asta are o baterie care se pare că ţine 2 ani şi un reciever multi-product. Acest Logi Bolt care se poate conecta la orice dispozitiv Logitech. Mă rog, oricum mouse-ul are şi bluetooth. dar poate vreţi să îl folosiţi la un laptop mai vechi sau la un desktop.

1 comentariu. Leave new

  • Mi-am luat si eu acum vreo 2-3 luni si il folosesc de-atunci.

    Singura „problema” e cand vreau sa misc rapid mana dreapta catre tastatura si trebuie sa fac un mic gest de ocolire pe deasupra, adica ridic incheietura mai mult decat eram obisnuit 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu