in IT

În urmă cu vreo 6-7 ani am primit un mouse Logitech T400. Nu mai ştiu exact de unde, presupun că într-un context legat de blog. Nu l-am folosit imediat, însă până la urmă l-am testat puţin, mi-a plăcut, şi am rămas cu el. Au trecut anii, T400 a ajuns la mine la birou, iar acasă m-am descurcat cu un mini-mouse Microsoft.

Particularitatea acestui mouse e că nu are rotiţă de scroll, ci o suprafaţă plană de plastic peste care dai cu degetul ca şi cum ar fi un scroll pe telefon. Şi are şi 2 acţiuni ce pot fi programate dacă apeşi butonul de scroll, în funcţie de zona pe care apeşi.

Cred că în ultimii 2 ani am tot căutat să cumpăr fie un alt model din generaţiile următoare, fie acelaşi mouse nou. O generaţie nouă n-am găsit, aşa că am rămas pe acelaşi model, care în România nu se mai găseşte. Şi nici prin afară, după cum aveam să aflu. Pe Amazon UK nu e, iar pe Amazon US este vreo 50 de dolari. Până la urmă l-am găsit pe Amazon Germania, 18 euro + 20 de euro transportul de la un reseller din marketplace.

Iniţial m-am gândit că e mult 190 de lei pentru un mouse, însă până la urmă mi-am dat seama că stau cel puţin 50 de ore pe săptămână cu el în mână, iar durata de viaţă e undeva la cel puţin 5 ani. Dacă muncesc vreo 40 de săptămâni pe an, ar însemna că acest mouse mă costă 1 leu pentru fiecare săptămână de lucru, ceea ce e extrem de puţin.

Dacă vreţi un mouse mişto, încă îl mai găsiţi pe Amazon.de, eu mă gândesc serios să-mi mai iau o bucată, ca să fiu sigur că sunt acoperit pentru următorii 12-15 ani.

8 comentarii. Leave new

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu