În weekend a avut loc ediţia #21 a Bloggers LAN Party. Început dintr-o joacă, evenimentul a pornit în 2012 total întâmplător şi era dedicat exclusiv bloggerilor. Nici nu existau vloggeri sau influenceri de Instagram pe vremea aia. Cel mult twitterişti.

Cert e că evenimentul a tot crescut, s-a format o comunitate tot mai mare, au apărut vloggeri, jucători profesionişti de e-sports, lucrurile au evoluat. La această ediţie s-a mers până în punctul în care campionatul de FIFA a fost transmis în direct pe TV, la Telekom Sport 4. Jocurile video au căpătat o amploare atât de mare în ultimii ani, încât treaba asta cu transmisia live la TV va deveni un trend în următorii ani. N-o să mai fie nimic spectaculos peste câţiva ani, însă în acest moment e o premieră.

Însă altceva mi-a atras atenţia. Am ajuns târziu la BLP 21, la spartul târgului. Era duminică, 18:30, şi cele mai importante activităţi se terminaseră. Nici influenceri nu mai erau, fiecare se răspândise care încotro. Dar ştiţi cine mai era acolo? O mare gaşcă de puştani, care se bucurau de fiecare minut pe care îl petreceau cu diferite jocuri şi cu alţi puşti de vârsta lor*, într-un fel de Crăciun şi Revelion combinate într-o singură zi.

Ei formează comunitatea BLP acum, ceea ce mi se pare extraordinar. Nu mai e de mult despre bloggeri, însă îmi imaginez că peste 5 ani nici n-o să mai fim invitaţi la evenimentele lui Toma. Poate doar aşa, ca pe fostele glorii ale marilor echipe de fotbal să ne mai bage şi pe noi în seamă. 

În final o rundă de aplauze pentru sponsorii care au făcut ca evenimentul ăsta să fie posibil: Omen by HP, Samsung, Telekom, Logitech, Ultimate Ears, Playstation, TP-Link, Ursus Retro, Jerry Pizza, Havana Club si Qreator by iQOS.

*Ştii că eşti bătrân când nu-ţi dai seama că participanţii nu erau chiar aşa puşti pe cât aveai impresia. BLP e de ceva timp un eveniment 18+.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Fill out this field
Fill out this field
Te rog introdu o adresă email validă.

Meniu