in Politics

O lege care încurajează furtul pentru că elimină riscurile de închisoare. Asta a promulgat preşedintele Iohannis. 

Evazioniştii au liber la combinaţii cu condiţia să plătească prejudiciul dacă sunt prinşi. Dacă nu sunt prinşi, şpaga lor. Dar acum nu mai e nicio sabie care atârnă deasupra capului lor. De-acum au o opţiune foarte bună pentru situaţia în care dau ţeapă statului de 1 milion de euro. Plătesc prejudiciul şi gata.

Iohannis n-a făcut nişte rele mari, ca Iliescu la Mineriade, însă a făcut destule rele mici. Şi colaborarea strânsă cu PSD, şi genul ăsta de legi care ciupesc puţin din credibilitatea statului.

Care e cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla dacă eşti evazionist şi te prinde ANAFul? Trebuie să dai banii înapoi, uneori cu ceva în plus. Deci parcă merită riscul, nu?

Culmea e că perioada de glorie a DNA-ului băgase frica în şmenarii ăştia mari. Toţi voiau să scape de cătuşe. Acum nu se mai pune problema de aşa ceva.

1 comentariu. Leave new

  • Nu e chiar așa. Trebuie să dai înapoi milionul plus 25% . La prima vedere, da, este frustrant. Totuși, în profunzime, dacă studiezi problema, nu e chiar de condamnat. Înainte, când îi prindeau, dacă îi prindeau, făceau ceva puscarie. Nu foarte mult. Fără să dea vreun ban înapoi. Statul rămânea fără bani, asta dacă îi prindea, și mai cheltuia si cu pușcăria lor. Nu vrei să știi câți oameni ar fi dispuși să fure 1 milion și să se ducă la pușcărie dar să rămână cu banii.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu