in Food

Am fost la Seoul – un restaurant cu specific coreean

Prietenii care ne-au scos la Taverna Georgia ne-au dus de data asta la Seoul Restaurant, o locantă cu specific coreean. E pe undeva pe la stadionul Arcul de Triumf, pe străzile din zona aia, într-o casă mare, care nu inspiră foarte multă încredere la prima vedere. Restaurantul e amplasat undeva sus, la mansardă aproape, trebuie să urci multe scări ca să ajungi acolo şi pare că treci prin casa unor oameni până la un anumit punct. Nu e cazul, dar aşa e feelingul.

Restaurantul nu e deloc fancy, pare genul de hidden gem la care ajung doar cunoscătorii. De altfel, erau pe acolo nişte asiatici care păreau să se simtă ca acasă. Aşa o fi şi în Coreea de Sud, vă povestesc când voi ajunge acolo.

Mâncarea este uşor asemănătoare cu cea chinezească, dar sunt destule diferenţe încât să poţi spune clar „asta e bucătărie coreeană”. 

Preparatul lor de bază este kimchi, un fel de varză murată şi condimentată. Am luat o pizza din kimchi, numită Kimchijeon. Am luat şi un orez cu kimchi care a fost foarte bun, mai bun decât cel cu legume.

În imaginea de mai sus vedeţi şi Bulgogi, o vită pe plită încinsă, cu legume şi sos dulce. Asta mi-a adus aminte de ce mâncam la Peking Duck pe vremuri. Tot la capitolul carne am mai mâncat şi
Chimaek picant, adică aripioare de pui cu un sos picant (nu foarte picant, doar cât să pişte puţin, iar eu nu mănânc picant).

Ne-au plăcut aşa mult aripioarele, încât am mai luat o porţie, care n-a fost la fel de bună (în sensul că primele erau chiar WOW).

Preţurile sunt uşor peste medie, pentru tot ce se vede în poză + sucuri, ape, nişte beri ar fi trebuit să plătim cam 400 de lei. Ne-am întins noi cu extra aripioare şi extra orez şi s-au făcut vreo 500 de lei. Dar până la urmă am luat la pachet ce-a mai rămas. 

Per total o experienţă interesantă, de bifat măcar o dată. Aş mai alege vita, orezul cu kimchi şi aripioarele dacă aş mai merge acolo. Clar nu e genul de loc în care să-mi doresc să ajung constant (cum e la Taverna Georgia, de exemplu), dar merită încercat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Fill out this field
Fill out this field
Te rog să introduci o adresă de email validă.

Meniu